Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Nemzetközi minőségdíj a vásárhelyi Ginkgo Sasnak

Hódmezővásárhely - Nemzetközi minőségdíjat kap a négycsillagos vásárhelyi Ginkgo Sas szálloda. Az ítészek tesztelték a szobák tisztaságát, a bútorok állapotát és a szolgáltatás minőségét is.
A Best Western szállodalánchoz tartozó több száz európai hotelból tavaly csupán 14 kapott nemzetközi minőségdíjat. Idén még nem tudni, hogyan alakul ez a szám, annyi azonban biztos, a vásárhelyi Ginkgo Sas már kiérdemelte. A díjat május közepén Brnóban veszik majd át. Az elismerés odaítélése előtt a szakemberek a pincétől a padlásig alapos mustrát végeztek a tavaly óta működő négycsillagos szállodában. A szemle mindenre kiterjedt: a szobák tisztaságára és állapotára, a berendezés és a bútorok minőségére, a személyzet munkájára és problémamegoldó képességére, valamint a szolgáltatások színvonalára is – hallottuk Szabó Mihálytól, a vásárhelyi hotel igazgatójától. Az elérhető 1000 pontból 15-öt vontak le, ami szerinte nagyon jó eredmény. Bár – mint hozzátette – jövőre még jobbra törekednek. Igaz, az mese, hogy egy szálloda 1000 pontból mindent vihet – jegyezte meg nevetve Szabó.

A vásárhelyi hotelben a nyitás óta több ezer vendég szállt meg. Az igazgató szerint a legfontosabb számukra, hogy elvárásokon túli színvonalat tudjanak biztosítani a látogatóknak. Ez azért is lényeges, mert idén új rendszer alapján érdemlik ki a csillagokat a szállodák. Bár eddig is volt irányvonal, de lényegében a tulajdonos döntött arról, hány csillagosra értékeli a hotelt. Ezután szigorú szabályoknak kell megfelelni. A cél, hogy az európai országok ezt a rendszert kövessék, és mindenhol kategóriánként megfelelő minőséget produkáljanak a hotelek a vendégek érdekében – mondta Szabó Mihály.

Olvasóink írták

  • 1. UtólagKapitány 2011. május 15. 22:15
    „Mit teszteltek? Hogy mi milyen állapotban van? Nyílván makulátlan, mivel a nyitása óta a lélek nem járt ott.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karbantartás a fürdőben és az uszodában

Május 6-áig nem lehet használni a Gyarmati Dezső Sportuszoda 50 méteres medencéjét Vásárhelyen. Tovább olvasom