Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -4°C | 4°C Még több cikk.

Örök gyerek az óvó bácsi

Hódmezővásárhely - Karosszérialakatosnak tanult, volt benzinkutas is, majd gondolt egyet, és óvodapedagógusi diplomát szerzett a vásárhelyi Szőke Sándor.
– Sanyi bácsi! Sanyi bácsi! – rohamozták meg másodpercek alatt a vásárhelyi Égbőlpottyant óvoda csöppségei Szőke Sándort. Az óvó bácsi még fel sem eszmélt, máris egy kis asztalhoz ültették a gyerekek, és „reggelivel" kínálták. Később azért állták körbe, hogy gondosan bekötözzék „beteg" kezét a műtőasztal mellett.

A vásárhelyi óvó bácsi kezét a gyerekek gyógyítják. A szerző felvétele
A vásárhelyi óvó bácsi kezét a gyerekek gyógyítják.
A szerző felvétele

– Nagyon sok szeretetet kapok a gyerekektől – kommentálja a 31 éves fiatalember, akin legfeljebb a barátai poénkodnak azért, mert óvó bácsinak állt. Mindig különleges kihívásokra vágyott, polgári szolgálatosként döntötte el: óvodapedagógus lesz.

– Karosszérialakatos a szakmám, de voltam már benzinkutas, úszómester is. Némi vargabetű után most a helyemen vagyok. Örök gyerekként egész nap játszom a kicsikkel – magyarázta nevetve az óvó bácsi. Szőke Sándor azt mondta, egyfajta apamintát látnak benne a kicsik. A sport, vagyis az úszásoktatás és a foci igazán az ő területe, de nem okoz neki gondot babázni, szakácskodni, hajat fonni sem. Elárulta: szakmailag sokat a tanult előző munkahelyén, a Pál utcai oviban, és jelenlegi munkatársától, Szabácsi Évától. Úgy érzi, kolléganői munkájába is új színt visz az, hogy ő az erősebb nemhez tartozik. Az óvoda nem egy klasszikus munkahely, mint ahogy ez a foglalkozás sem az. Egy életre szóló hivatás, amelynek minden pillanata örömet szerez – jegyezte meg az óvó bácsi.

Olvasóink írták

 • 15. Kendemami 2010. november 21. 01:28
  „Erre a hivatásra nagyon kevesen alkalmasak, bár sokan művelik. Óvóbácsi esetében igazi anyaszívű apák kellenek, a szó jó értelmében.”
 • 14. jozko 2010. november 20. 15:46
  „Az "óvóbácsi" karakter néhány pályaalkalmassági teszttel megállapítható!
  Feltételezem, hogy a képzése során, az alkalmazása előtt sor került ilyenre.

  Ha igen és ha ott alkalmasnak találták, nem kell félni, hogy farkasra bízták a bárányokat!
  Sok óvónénit és tanárnénit is alávetnék ilyen tesztnek...
  Szó nincs ugyanis arról, hogy ilyen hivatásra bárki alkalmas - még akkor sem, ha édesanyaként jól megállja a helyét!”
 • 13. macusnéni 2010. november 20. 10:16
  „Gratulálni lehet egy ilyen rátermett fiatal embernek aki ezt a hivatást vállalta.Kell egy férfi minta is már az óvodában is.Kell az iskolákban is,mert nagyon elnőiesedett a pálya.Okos volt aki kitalálta,hogy ez kell az óvodának.Az én gyerekem is Ő volt gyesen,különben el volt látva,mintha az anyja lett volna otthon az unokámmal..Az a gyerek nem ment ki az utcára,de még itthon sem vasalatlan ruhában.Az anyja kezében nem volt szerencsém vasalót látni sosem.Nem ártana,ha sok helyen további óvóbácsik lennének.”
 • 12. buil 2010. november 20. 08:01
  „Negatív vélemények ennél a cikknél nem gondolom, hogy helyénvalóak! Akár Nő vagy Férfi a reagáló személy csak azt kívánom neki, hogy ha van gyereke vagy lesz gyereke akkor Sanyi bácsi lehessen az aki felügyeli napközben, hogy legyen a gyerek előtt valami jó példa is!!!!! Szerintem nagyon szép dolog amit Sanyi csinál és teljesen biztos vagyok abban is, hogy sok gyermek Apukájának méltó példa lenne az a szeretetteljes gondoskodás amivel Ő bír. Hozzátesze, és nem is a saját gyermekeivel! Én csak gratulálni tudok és sok sikert kívánok a munkájához!”
 • 11. Pepejeans 2010. november 19. 19:20
  „Tényleg jó ötlet, és ha a gyerekek is imádják, akkor miért ne? Sok sikert!”
 • 10. jim1241 2010. november 19. 19:14
  „tényleg anyukák meg ovonénik nem is rossz ötlet”
 • 9. almaszósz 2010. november 19. 17:24
  „Hát ez valóban nem hétköznapi! Szép hívatás!
  Sok sikert!”
 • 8. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2010. november 19. 15:21
  „Hmmm... jó kis meló, fiatal édesanyák + óvónénik...hmmm.... kár, hogy nem nekem jutott ez az eszembe :)))”
 • 7. gedeon 2010. november 19. 14:25
  „2. zoltanszabo
  Felháborító az amit írsz. Miért kell valakit így "leminősíteni" csak azért mert olyan foglalkozást választott, amit nem kifejezetten férfiak végeznek. Egyáltalán miért vélekedsz így a női nemről is?
  Kisteleken és Ópusztaszeren is vannak óvó bácsik. Róluk is volt már cikk a DM-ben. Mindhármukat ismerem. Imádják őket a gyerekek!
  Sok sikert Sanyi, így ismeretlenül is. Látszik rajtad, hogy imádod a munkádat és a szavaidból is az tükröződik, hogy nagyon egy hullámhosszon vagy a gyerekekkel.”
 • 6. leendo 2010. november 19. 14:09
  „Elszomorító mennyire eluralkodott az embereken a rosszindulat és a negativizmus. Kicsit pozitívabb hozzáállás és életszemlélet kellene.
  Örülni kellene, hogy ilyen tiszta, boldog és érzelmes emberek is vannak a Földön... Tiszteljük, becsüljük őket! Ha már egyesek ilyen sekélyes jellemmel bírnak...”
 • 5. bubuska73 2010. november 19. 13:48
  „Sok sikert a munkájához!Csak óvatosan,mert ha egy óvó bácsi szeretetteljese megölel egy gyereket,az némely ember számára már pedofília!De akad olyan is akinek annyi is elég hozzá,hogy nem tetszik a képe.Remélem vele nem így lesz!”
 • 4. insideman 2010. november 19. 11:57
  „Sok sikert Sanyi :)”
 • 3. Kendemami 2010. november 19. 11:20
  „Nos a gyerekeket gyorsan az ujja köré csavarta, ez biztos. Egyéb babérra nem hinném, hogy vágyik, hiszen a párját már megtalálta.”
 • 2. zoltanszabo 2010. november 19. 10:39
  „Hát ez nagyon jó!
  Gondolom nem csak a gyerekek örülnek,ha nem az óvónénik is és az anyukák is.Sok egyedül álló van.Még kiiskezdhetnek vele.Lessz még sok gubanc úgy gondolom.
  Apaminta kell mivel sok a csonka család!Majd néha--néha hazaviszi valamalyik gyerek.Jó munkát neki.Hátha lessz követője is.”
 • 1. lotusz 2010. november 19. 10:27
  „Nagyon jó végre van ovo bácsi is és lehet jobban beválik mint az ovo néni !!!!

  Díjazom a nem mindennapi embereket :)))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két tehergépjármű ütközött - megindult a forgalom!

Makó és Hódmezővásárhely között a szikáncsi elágazásnál két tehergépjármű ütközött össze. Tovább olvasom