Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Összegyűlt a pénz: vizsgázhat Tódi, Fancy és Tádé

Hódmezővásárhely - Hamarosan levizsgázik Tódi, Fancy és Tádé.Gazdájuk, Erdélyi Noémi hálás azoknak, akik cikkünk nyomán hozzájárultak a vizsga költségeihez.
Hamarosan vizsgázhatnak a vásárhelyi Erdélyi Noémi kutyái, Tódi, Fancy és Tádé. Mindez azt jelenti, hogy a Kozmutza Flóra speciális iskola diákjainak nem kell lemondaniuk a kutyaterápiáról. Cikkünk megjelenése után ugyanis összegyűlt a pénz a vizsgára. Korábban megírtuk: Noémi tavaly óta próbált összeszedni 50 ezer forintot a törvény által előírt vizsgára. Még a piacra is kiállt „koldulni", hátha valaki adományoz. A szegedi Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány foglalkoztatja az eredetileg óvónő végzettségű terápiás kutyavezetőt, de a költségeket nem tudták teljesen átvállalni.

– Nem gondoltam, hogy ilyen sokan segítenek – mondta lelkesen Noémi. – A Kozmutza-iskolában szinte napokig csörgött a telefon, és azt kérdezték, mikor tudnának találkozni velem. Nagyon hálás vagyok a segítségért és a biztatásért. Az iskola és a gyerekek nevében is köszönöm a felajánlásokat, hiszen az ő fejlődésükhöz járulnak hozzá a kutyusok. Már nagyon várják, hogy kedvenceik újra állandó látogatók legyenek az intézményben – tette hozzá Noémi.

Vizsgára készül a három golden retriever. Fotó: Török Anita
Vizsgára készül a három golden retriever.
Fotó: Török Anita

Tódi, Fancy és Tádé most csak egy-két nap néz be a gazdájukkal az iskolába. Egyrészt azért, mert hiányolják a diákok őket, másrészt, hogy a vizsgára készüljenek, amelynek helyszíne itt lesz. Noémi elárulta: a kutyáknak nagyon szigorú követelményeknek kell megfelelniük. Például nyugodtan kell tűrniük, hogy egy vadidegen kiveszi a szájukból a csontot.

Olvasóink írták

 • 13. lepkehalo 2011. február 28. 16:25
  „Engem nagyon érdekelne, hogy milyen csúnyaságot írt "naposoldal" a hozzászólása végére, hogy moderálták???? Lehetne erre válaszolni, kedves moderátor?”
 • 12. almaszósz 2011. február 27. 16:04
  „10. 4Angel A polgármesternek végképp semmi köze a dologhoz. Az unió előír valamit, de a megvalósításhoz szükséges anyagi fedezetet nem biztosítják.
  11. naposoldal - Köszönöm a linket, időközben megtaláltam. Nagyra becsülöm az alapítványt, nem mindennapi munkát végez! A sikeres munkához kívánok sok erőt, kitartást és türelmet!”
 • 11. naposoldal 2011. február 26. 19:14
  „Nagyon köszönjük mindenkinek a támogatást, hétfőn vizsgáznak a kutyusok szorítsatok, hogy sikerüljön!Ha levizsgáznak, március 1-ől újra mehetnek a gyerekekhez, meghosszabbítottuk az együttműködést az iskolával. Külön örülök az együtt működésnek a Tappancs Alapítvánnyal is(Ők finanszírozzák a kutyák kötetező egészségügyi vizsgálatainak költségét, mi pedig bemutatjuk rendezvényeiken a segítő, és terápiás kutyák csodálatos együttműködését a fogyatékkal élő emberekkel) amely reméljük hosszú távú lesz.
  További tevékenységünk megtekinthető: http://naposoldal.org/mainbemutat.htm
  <moderálva>”
 • 10. 4Angel 2011. február 25. 20:22
  „Én is örülök, hogy meglett a pénz !!!

  Ugyan Lázár menyit adott bele , kíváncsi lennék rá!!!!”
 • 9. Prugna 2011. február 25. 16:08
  „Hu de örülök, hogy megvan a pénz!!!!!! Megérdemlik! Ők is, a gazdi is, meg a gyerekek is!
  És milyen csinik ezekben a kis kendőkben!”
 • 8. Renchy 2011. február 25. 09:34
  „Jajj de örülök, hogy összegyűlt a kutyusok vizsgáztatására a pénz! :D Sok sikert a kutyusoknak és a gazdijuknak!”
 • 7. Tyt 2011. február 24. 18:02
  „5, most mélységesen egyetértek Veled..”
 • 6. almaszósz 2011. február 24. 17:43
  „Elnézést az előző kirohanásomért, jó lenne ha az 1%-os számlaszámukat közzétennék!”
 • 5. almaszósz 2011. február 24. 17:36
  „Mélyégesen fel vagyok háborodva!
  "Kissebségi integrációra" van több milliárd, de süljön ki a szeme annak aki ilyen törvényt hoz és alkalmaz.
  És szégyelje magát minden "illetékes", aki hagyta hogy a riportalany az utcán koldulja össze az értelmetlen vizsgához szükséges pénzt! Minden sz@rra van pénz, és a gyerekkórház inkubátoraitól kezdve a kutyavizsgákig úgy kell közadományból az összeget előteremteni! Csodálkoznak az emberek hogy kihal a magyar? Épp nem a gyerekeken kellene spórolni! Pláne ha sérültek és több segitségre van szükségük.
  Ez már abszurdisztán!”
 • 4. Napcsi 2011. február 24. 16:34
  „Nagyon cuki kutyák:-)))”
 • 3. lepkehalo 2011. február 24. 12:26
  „Köszönjük a kedves adományozók önzetlen segítségét!”
 • 2. zoltanszabo 2011. február 24. 09:44
  „Végre egy jó hír ! Ott Vásárhelyen--olyan sok jólmenő vállalkotó van ,pl aki a jósnőnek adta---ha neki nem kellett akár ide a kutyusoknak--akár rászoruló éhező gyerekeknek is adhatta volna !”
 • 1. fagabi 2011. február 24. 08:47
  „A Tappancs Állatvédő Alapítvány pedig együttműködési megállapodást kötött a Napos Oldal Alapítvánnyal, és vállaltuk, hogy az engedélyhez szükséges - félévente esedékes - állatorvosi szűrővizsgálatok költségeit átvállaljuk. És most is egy kisebb összeggel mi is hozzájárultunk a vizsga, az állatorvosi labortesztek és a kutyák étkezési költségeihez.
  A Tappancs idei állatfesztiválján pedig találkozhatnak a szegediek is a három kutyával és gazdájával.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évente egy hetet füstölnek el munkaidőben

Eddig a 200 helyre csak 22-en jelentkeztek a dohányzásleszoktató programban, amelyet most kiterjesztenek Vásárhelyen. Tovább olvasom