Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Pénteken temetik Csorba Mihályt

Katonai tiszteletadás mellett, városi díszsírhelyre temetik pénteken délután Hódmezővásárhelyen a múlt szerdán elhunyt Csorba Mihály alpolgármestert. Mivel a gyászmenet végighalad a Szántó Kovács János és a Jókai utcán, ezt az útvonalat erre az időre várhatóan lezárják.
A szerda hajnalban elhunyt Csorba Mihály dandártábornok gyászszertartását január 19-én tartják. A gyászolók dél és kettő óra között róhatják le kegyeletüket a városháza aulájában lévő ravatalnál.

Maga a szertartás háromkor kezdődik ugyanitt: egy bethlenes diák elszavalja Babits Mihály Ősz és tavasz között című versét, és Bán Csaba ótemplomi református lelkész vezeti a liturgiát. Közreműködik a honvédség zenekara, a városi vegyes kar, a Fandante kamarakórus. Lackner Pál dandártábornok, protestáns tábori püspök mond prédikációt.

A Magyar Honvédség nevében Holló József altábornagy, a Hadtörténeti Múzeum főigazgatója, Hódmezővásárhely nevében pedig Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő búcsúztatja az elhunytat.
Ezután a gyászmenet a városházától végighalad a Szántó Kovács János utcán, majd a Jókai utcán a Kincses temetőig: a több kilométeres útvonalat erre az időre várhatóan lezárják.

A szertartás a ravatalozó mellett, a város által biztosított díszsírhelynél folytatódik, várhatóan fél öttől. Itt a városi vegyes kar, a Fandante és a gimnáziumi kórus közreműködése mellett Jákob János ezredes, református táboripüspök-helyettes vezeti a sírba tételi liturgiát.

A temetés katonai tiszteletadás mellett zajlik: a honvédség díszsortűzzel tiszteleg a tábornok emléke előtt, és végül elhangzik a magyar takarodó, egy szál trombitán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januárban még csak egy jelölt lehet

A januári mindszenti képviselő-testületi ülésen is Kecskeméti Jánost jelöli alpolgármesternek Zsótér… Tovább olvasom