Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Pénzzé tennék a mindszenti iskolát is

Mindszent - Egy ingatlanközvetítőt bízott meg nagy értékű ingatlanjai, köztük a Köztársaság téri volt iskolaépület értékesítésével a mindszenti önkormányzat.
40 millió forintot szeretne kapni a mindszenti önkormányzat a gyermeklétszám rohamos csökkenése miatt tavaly bezárt, kétszintes iskolaépületért. A Köztársaság téren álló, 1968-ban emelt, 850 négyzetméteres ingatlan a város egyik legnagyobb épülete.

– Eredetileg rehabilitációs központot terveztünk ide, tárgyaltam is az ügyben. Ám kiderült, azt nem tudnánk rentábilisan működtetni – mondta lapunknak Zsótér Károly. Mindszent polgármestere közölte: csak ezt követően döntöttek az ingatlan el- vagy bérbeadásáról. – A jó állapotban lévő téglaépület sok mindenre alkalmas, némi átalakítással akár irodaháznak, egészségügyi vagy szociális intézménynek is. Értékesítésére vagy bérbeadására szerződést kötöttünk egy ingatlanirodával, nemcsak a volt iskola, de az önkormányzat tulajdonában lévő más ingatlanok értékesítésére is – tette hozzá Zsótér Károly.

40 milliót szeretne a város a bezárt iskoláért. Fotó: Imre Péter
40 milliót szeretne a város a bezárt iskoláért.
Fotó: Imre Péter

Eladná a város négy önkormányzati tulajdonú lakását, a tavaly bezárt K&H Bank (azelőtt városi könyvtár) jelenleg üres helyiségét, illetve a városnak a bankpalotában található, körülbelül 80 négyzetméteres tulajdonrészét is. 

Olvasóink írták

 • 11. mókus51 2012. január 31. 20:35
  „Nem vagyok biztos benne hogy 1968-ban épült.Mivel az 1949-es születésüek már itt kezdtek.”
 • 10. ziza1 2012. január 29. 08:47
  „Falcao 3. hozzászólás: rosszul tudod, a VÁROSHÁZA már elkelt, ára: 2010. évi választás! És nem csak azt, de a bőrünket is eladtuk akkor. Jön a járás, melynek székhelye Hódmezővásárhely lesz, így aztán csuda jól járunk, mint kistérség! Jönnek a munkahelyek, munkahely felajánlások (kapálni Lázár földjére), mint ahogy az elhangzott Lázár úr szájából. Tehát várni kellene azzal az eladom-az-iskolát-és-minden-mozdíthatót című kapkodással.”
 • 9. Pepejeans 2012. január 29. 08:20
  „5. gogjozsef: Józsi te milyen vicceske vagy! Téged ismerve a falut javasolnám. Mert a tanyát nem említetted.”
 • 8. Holló 2012. január 28. 19:30
  „Tessék mondani az iskolában található székek padok hol vannak???? Ki vitte el és fizetett e érte? Továbbá kérdezném még azt is a Tiszai strand ügye, hogy áll kártérítést kap e a város? Szemét ügy, hogy áll kap e város kártérítést? És igen létszám leépítés nos kéne már hozzá kezdeni, had ne soroljam fel kiket lehetne onnét elküldeni mert az már személyiségi jogokba ütközne.”
 • 7. zémann 2012. január 27. 22:17
  „Nem szándékoztam hozzászólni a cikkhez, mert csak önmagam tudnám ismételni. LÉTSZÁMLEÉPÍTÉS AZ ÁTVILÁGÍTÁSNAK MEGFELELŐEN" Polgármester Úr!!!!
  Nem eladni ami még megmaradt! Szomorú, hogy csak ennyire futja. Falcaonal igaza van. A Városházát kellene eladni, és a közmunkaprogramban részt venni az ott dolgozóknak.”
 • 6. mókus51 2012. január 27. 20:31
  „Tanya központ!-1.Még szerencse hogy az épület nem társadalmi munkából épült!Adja el a házát a T polgármester,mert még most, ki veheti a pénzét!todor 47 ,nagyon emlékszik hogy anno milyen szépen énekelve mondta a polgármesterünk hogy mi minden lesz fejlesztve a mi kis szülő falunkba,hirtelen el is kezdtem azon tűnődni melyik nyelvet tanuljam meg hirtelen,hogy 4 év múlva megértessem magam a sok turistával!”
 • 5. gogjozsef 2012. január 27. 18:27
  „Ezek után Mindszent neve után vagy nagyközség vagy falu jelző illik melyik legyen ? Kérem szavazzon . 1. nagyközség 2. falu (józsi)”
 • 4. booo 2012. január 27. 15:29
  „Beindult a mindent felélünk gépezet?”
 • 3. Falcao 2012. január 27. 11:32
  „Javaslom még egy nagy épület eladását is. Az a felirat rajta, hogy: VÁROSHÁZA.”
 • 2. todor47 2012. január 27. 10:28
  „Elkezdődik, ,,feléljük a családi ezüstöt". Ha sikeres lesz az értékesítés, a bevételek vajon mire lesznek elegek? Szerintem nem sok mindenre. Csak napi gondok megoldására, maradandó érték megteremtésére, nem futja. A közel másfél évvel ezelőtt, elhangzottak, a város körüli útról ,,hajóállomás, kilátó a templomtoronyban, külföldi turisták, német és angol nyelvű vidám gyermekköszöntések, az iskola ablakokból, primőr telep, jó utak, stb., stb." csak álom, vágyálom maradt.
  Sajnáljuk!!”
 • 1. nanemaaa 2012. január 27. 10:28
  „Szerintem oda kell adni az államnak. A nem sokára felszaporodó bezárt iskolák között el fog férni ez is. ;)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lélekmelegítő borest a tájházban

A vásárhelyi népművészetek megőrzésére ideális helyszín az Árpád utcai tájház Tovább olvasom