Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Ragaszkodik az iskolabuszhoz Vásárhely

Hódmezővásárhely - Továbbra is iskolabusszal utazhassanak a Vásárhely külterületein élő óvodások és diákok – erre kérte levélben Almási István polgármester Balog Zoltán minisztert. A tervek szerint sulijáratok helyett ingyen tanulóbérlettel, menetrend szerinti járatokon utaznának az országban a diákok.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Levélben fordult Balog Zoltán miniszterhez Vásárhely polgármestere, Almási István annak érdekében, hogy továbbra is iskolabuszok szállíthassák a külterületeken élő óvodásokat, iskolásokat a városi nevelési, oktatási intézményekbe.

Országos kezdeményezés, hogy a jövőben az iskolabuszok helyett a diákok menetrend szerinti járatokkal közlekedjenek – a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ ingyen bérletet biztosítana. Vásárhelyen 2007 szeptembere óta szállítják sulijáratok a gyerekeket – Batidáról, Kútvölgyről, Szikáncsról, Erzsébetről. Korábban ennek költségeit az önkormányzat állta, az oktatási rendszer átszervezésével a helyi KLIK és a város közösen finanszírozza.

A szolgáltató Tisza Volán Zrt. ajánlata szerint a következő tanévben mindez összesen mintegy 32 millió forintba kerülne – az önkormányzat 14,5 milliót, a KLIK 16,8 milliót állna. Szeptembertől 106 gyerek, köztük 26 óvodás és 78 diák utazna az iskolabusszal. A gyerekekre pedagógus felügyel a járatokon.

– Vásárhely speciális helyzetben van. Jelentős külterülettel rendelkezik, ugyanakkor az iskolabuszok szállítják az ovisokat is, valamint a diákokat a mindennapos testnevelés kapcsán úszásra a városi uszodába – mondta Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense. – A sulijáratok olyan helyekre is eljutnak, ahová a mentetrend szerint közlekedők nem. A jelenlegi közlekedési rendszer nem tudja biztosítani például, hogy időben beérjenek az intézményekbe a tanulók. A gyerekek utaztatása is biztonságosabb azzal, hogy pedagógus kíséri őket – tudtuk meg a sajtóreferenstől.

A vásárhelyi önkormányzat várja a minisztérium válaszát, hogy minden maradhasson a régiben. Közben pedig egyeztetnek a helyi KLIK-kel és a Volánnal is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kártérítésért perli az államot Borbás Zoltán

6 hónapig tartották fogva, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsították. Az ügyészség kimondta: nem állapítható meg, hogy ő követte volna el a bűncselekményt. Tovább olvasom