Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Robin Hódok a színpadon

Hódmezővásárhely - Tízen-huszonévesekből és ötvenesekből alakult három éve a 8 tagú vásárhelyi Robin Hód együttes, amely legutóbb a Kozmix előzenekaraként lépett fel.
Nem ismerik a generációs ellentéteket a vásárhelyi Robin Hód Rock Bandben. A három éve alakult 8 tagú, dallamos rockzenét játszó zenekar – tagjai: Nagy Zsuzsanna (ének), Hecskó Viktória (ének), Erdődi Zsolt (ének), Karsai János (szólógitár), Szécsényi István (szólógitár), Králik Csaba (billentyű), Lázár Sándor (dob) és Gémes Norbert (basszusgitár), valamint Balla László (hangtechnika) – meghökkentő neve a sherwoodi erdő bujdosójának és Hódmezővásárhely nevének különös kombinációja.

Az együttes két tagja – Lázár Sándor és Karsai János – régebben együtt játszott a legendás hírű Interrock zenekarban, majd hosszú évek kihagyását követően úgy döntöttek, újabb zenekart alapítanak. Balla Lászlóval közösen előbb triót alapítottak, majd fokozatosan szedték össze a zenészeket.

A zenekar a tarjáni napon. Nagy sikert arattak. A szerző felvétele
A zenekar a tarjáni napon. Nagy sikert arattak.
A szerző felvétele

– Az első évben nem is léptünk színpadra, csak a repertoárunkat alakítottuk, ráadásul nem találtunk magunknak megfelelő énekest sem. Karsai János elmondta, hogy a tagok közötti jelentős korkülönbség sem véletlen. A tízen-huszonévesek még megbízhatóan zenélnek, de a harmincasok számára elsősorban a családi kötöttségeik fontosak, így rájuk nem lehet biztosan számítani a próbák és a fellépések során.

A Robin Hód klubokban, vendéglátóhelyeken lép fel, híres előadók, mint például a Guns 'n' Roses, a Europe, Sugarloaf, Bon Jovi vagy éppen Pink dalainak átdolgozásával. A 10–15 működő vásárhelyi amatőrzenekar közül a Robin Hód az egyik olyan, amely nem játszik saját szerzeményeket. Arra törekszik, hogy táncolható, szórakoztató zenét nyújtson. Ahogy tették ezt nagy sikert aratva a nemrégiben rendezett Tarjáni napokon, a Kozmix előzenekaraként. Legközelebb szeptember 11-én lépnek fel a Hódstock fesztiválon. A zenekart az egyik legismertebb videomegosztó portálon, a youtube-on is megtalálhatják az érdeklődők.

Olvasóink írták

  • 2. tompapuff 2010. szeptember 14. 15:21
    „Ezek a legújabbak.
    http://www.youtube.com/watch?v=tMhCkl8HVhI&feature=related”
  • 1. eldorádó 2010. szeptember 14. 14:44
    „http://www.youtube.com/watch?v=UD0kvC6YSwM&feature=related

    +Gyurika”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi barátok, zenésztársak segítenek

Az árvíz pusztítása miatt a nulláról kell kezdenie a Felsőzsolcán élő, Hódmezővásárhelyről elszármazott Horváth Sándornak és felségének. Tovább olvasom