Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Rutinból kanyarodnak az autósok a vásárhelyi laktanya előtt

Ha minden jól megy, ma már működni fognak a közlekedési lámpák a vásárhelyi laktanya előtti, két hete megnyitott csomópontban. Az autósok eddig rutinból, gyakran elsőbbségadás nélkül kanyarodtak fel a vonatsín irányába – emiatt már baleset is történt a kereszteződésben.
A szokás hatalma. A laktanya előtt megnyitott kereszteződésben már történt baleset. Fotó: Tésik Attila
Nagy úr a megszokás – jól látszik ez most a vásárhelyi népkerti vonatmegálló előtt lévő kereszteződésben. Ahogy arról már többször írtunk, átadták a Kaszap utcát a laktanya előtti körforgalommal összekötő szakaszt. Korábban nem volt választása annak, aki Szeged felől érkezett: csupán a vasúti átjárón keresztül juthatott be a városba, s aki Vásárhelyről indult el, az is csak a megyeszékhely irányába mehetett.

A helyzet azonban alaposan megváltozott, most már a laktanya előtt egyenesen is lehet menni, a városból kijövők pedig nemcsak jobbra, balra is fordulhatnak. Ez viszont azzal jár, hogy szemből is érkeznek az autósok – sok sofőrt azonban mindez egyáltalán nem zavar. Gyakran látni: a Szeged irányából jövők rutinból kanyarodnak a sínek felé úgy, hogy nem adják meg az elsőbbséget a másik irányból érkezőknek. Már baleset is történt éppen emiatt.

A megoldás nagyon egyszerű: ha a kereszteződésben működnének a lámpák, nem megszokásból vezetnének az autósok. Közel két hete nyitották meg a Kaszap utcát, s ha minden jól megy, ma már nemcsak sárgán villognak, hanem pirosat és zöldet is mutatnak a lámpák. Erről Kárász József, a Csongrád Megyei Állami Közútkezelő Kht. üzemeltetési és fenntartási főosztályvezetője tájékoztatta lapunkat. Hozzátette: néhány éve kint vannak már a lámpák, amelyek azóta sem működtek, sőt az automata így is elromlott. Egy héttel a Kaszap utca átadása előtt megpróbálták beüzemelni, ekkor derült ki, hogy baj van – mostanra azonban sikerült megjavítani. A lámpák egy detektor segítségével igazodnak majd a közúti és a vasúti forgalomhoz, ha ugyanis a sorompót leengedik, a közvetlen közelében lévő lámpa sem mutathat zöldet az autósnak.


Temetőlátogatók panaszolták

A Kincses temetővel kapcsolatban ketten is panaszkodtak lapunknak: egy mozgáskorlátozott asszony arról számolt be, hogy egy héttel ezelőtt az úgynevezett Koleradomb közelében nyugvó hozzátartozóinak sírja közelében hatalmas gazt látott. Ráadásul a magas fűben lapuló tégladarabok leszakították kocsija kipufogójának a csövét. Egy másik olvasónknak pedig egy levágott gally szúrta át a cipőjét. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tornacsarnokot terveznek az Eötvös szakközépbe

A Gregus és az Eötvös szakközépiskola közös udvarán tervezik felépíteni azt a sportcsarnokot,… Tovább olvasom