Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Sokan a pénztári befizetést választották

Hódmezővásárhely - Az eddig nyilatkozók 70 százaléka a pénztári befizetést választotta a közüzemi díjak kiegyenlítésére Vásárhelyen. Ők először februárban kapnak értesítést a számla összegéről, amit a polgármesteri hivatalban egyenlíthetnek ki.
18 ezer vásárhelyi háztartásból eddig 5000, azaz mintegy 30 százalék nyilatkozott arról, hogy sárga csekk helyett hogyan egyenlíti ki az önkormányzat érdekeltségébe tartozó közüzemi szolgáltatók számláját. Megírtuk: idéntől megváltozott a hulladékszállítás, a távfűtés, valamint a víz- és csatornadíj fizetése. A vásárhelyiek választhatnak a csoportos átutalás, a netbankos utalás, az eseti megbízás, valamint a készpénzfizetés (polgármesteri hivatal pénztára, földszint 12-es iroda) és a rózsaszín csekkes postai befizetés közül. A döntés indoka szerint a szolgáltatóknak jelentősebben kellett volna emelniük a közüzemi díjakat, ha nem spórolnak a számlázási költségen.

A legtöbben, azaz az eddig nyilatkozók mintegy 70 százaléka a készpénzes, vagyis a polgármesteri hivatal pénztárába történő befizetést választotta – tudtuk meg Kovács Páltól, az önkormányzat szakmai tanácsadójától. Ennek tükrében a tervek szerint a közeljövőben bővítik a hivatal pénztárának kapacitását.

A gyakorlatban egyébként mindez úgy működik, hogy a fogyasztó először február első hetében kap egy értesítést a számla összegéről, majd a hivatal pénztárába bemegy, kifizeti, és megkapja a bizonylatot. Azok, akik továbbra is a sárga csekknél maradnának, vagy nem nyilatkoztak, a számla mellé megkapják azt is, és ennek 100 forintos költsége a következő hónapban kiküldött számlát terheli majd.

Olvasóink írták

 • 8. eldorádó 2011. február 10. 10:56
  „6. jotty 2011.02.02. 08:51

  bankot is szabad váltani: van ahol az e-bank havi díja 150Ft két feltétellel:
  - rendszeres X összegű jövedelem érkezzen rá
  - legalább két álllandó megbízás a folyószámládról havonta”
 • 7. almaszósz 2011. február 08. 05:49
  „A kiadásokat igy kell áthárítani a fogyasztókra. Remélem idén -év végén- is közzéteszik, hogy ezek a cégek milyen jó profittal zártak!
  Én is felháborítónak tartom azt, hogy beteszem a pénzemet egy bankba, alig kapok a betétem után valamit, de ha pénzmozgást kezdeményezek, fizethetek érte. Kicsit nyugatabbra ha kapok a számlámra 100 eurót, akkor 100-at ki is tudok venn, mindenféle kezelési meg egyéb költségek nélkül. Évi 1x fizetek csak egy csekély fix összeget.”
 • 6. jotty 2011. február 02. 08:51
  „A NET-bankos átutalásom 50-Ft bankon kívül, ha pedig a bankba megyek átutalni, az 150- Ft./ megbízás-átutalás.Tehát: víz, áram,távhő, szemét, az az 200-600 Ft-közti összeg,na meg a számla vezetési díj.... Tök jó!!!! Megint ki fizet? A jó nép ( a birka Magyarok és ezt nem sértésnek szántam!!!). Akkor inkább sorba állok :)”
 • 5. ava44 2011. február 01. 21:36
  „Akkor is sárga csekken akarom fizetni. Na bumm legfeljebb még egy százat hozzá tesz. Vegyen magának az önkormányzat rajta gumicukrot.”
 • 4. Primus 2011. február 01. 20:12
  „"jelentősebben kellett volna emelniük a közüzemi díjakat" - száz forint emberek! az előző hozzászólást nem ismétlem meg, csak magamban....”
 • 3. Primus 2011. február 01. 20:11
  „Miféle távfűtés számla? ebben az idényben MÉG EGYSZER SEM KAPTUNK TÁVFŰTÉS SZÁMLÁT!!

  sorba állni meg nem fogok, kifizetem a százast a sárga csekkért. menjenek ám a.... pont oda. az egész banda.”
 • 2. totya66 2011. február 01. 10:25
  „Az biztos hogy lesz főleg fizetésnapok környékén.
  Na de így legalább megdolgozik a bankszámlám a havidíjért, és majd intézi az elektronika helyettem. :)”
 • 1. icus 2011. február 01. 09:04
  „Azt hiszem lesz sorbaállás,idegeskedés és persze anyázás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás a Mindszenti Napokért

A helyi civilszervezetek összefogásával, támogatásával rendezné meg az önkormányzat a Mindszenti Napokat, azaz a Kárpát-medence Mindszent elő- és utónevű településeinek találkozóját a kisvárosban. Tovább olvasom