Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Sürgősségi osztály fogadja a betegeket Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Osztállyá fejlesztik a vásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet sürgősségi fogadóhelyét. A 277 millió forintos beruházás elkezdődött, az SO2 januártól fogadhatja a betegeket.
Régi kívánsága valósul meg a helybelieknek a sürgősségi fogadóhely osztállyá fejlesztésével, mert aki az ellátórendszer átalakítása óta Vásárhelyen megsérült, rosszul lett, Szegedre szállította a mentő. A városban és a környéken élőknek elégtételt, nagyobb biztonságot jelent, hogy az átadást követően már ide szállíthatják a sürgős eseteket – mondta Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója a projektindító rendezvényen. Tulajdonképpen az elhíresült mindszenti beteg tragédiája is az intézményvezető által említett okra vezethető vissza.

Kallai Árpád: a városban és a környéken élőknek nagyobb biztonságot jelent, hogy ide szállíthatják majd a sürgős eseteket. A szerző felvétele
Kallai Árpád: a városban és a környéken élőknek nagyobb biztonságot jelent, hogy ide szállíthatják majd a sürgős eseteket.
A szerző felvétele

A beruházás teljes összege több mint 277 millió forint, ebből 39 millió az önkormányzati önerő és 238 az uniós támogatás. Az építészeti munkák a helyiségek belső átalakításával elkezdődtek, várhatóan télre készül el a kivitelező. Közben beindítják az orvosi szakanyagok, berendezések beszerzését, és azt szeretnék, ha az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet hatágyas új részlege már két hónappal a hivatalos projektzárás előtt, januártól fogadhatná a betegeket. Előzetes kalkulációk szerint évente 1500 fekvő és 10 ezer járó beteget láthatnának el. 37 új munkahelyet is teremt a sürgősségi osztály kialakítása – hallottuk az igazgatótól. – Tudjuk, hogy a sürgősségi ellátás a jelentős költségigény miatt mindenütt veszteséges, ami elsősorban finanszírozási és ezen keresztül egészségpolitikai kérdés – mondta Kallai Árpád.

Az Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben a fejlesztések ezzel nem érnek véget. Az intézmény meg akar felelni a lakossági elvárásoknak. A közelmúltból a legemlékezetesebb a krónikus osztály kialakítása, és hamarosan – valószínűleg még a harmadik negyedévben – kezdődhet az A épület rekonstrukciója, két nyertes pályázatnak köszönhetően, 919 millió forintból. Említést érdemel még a 100 milliós CT-vásárlás, az intézmény előtti Zrínyi utcai parkoló kialakítása, felújítása önerőből.

Olvasóink írták

 • 13. Cheguevara 2011. július 23. 00:31
  „Amíg laknak emberek Hódmezővásárhelyen, addig sajnos betegek is lesznek, ezért szükség van a sürgősségi osztályra, főleg, hogy a város nagy részét időskorú emberek alkotják.”
 • 12. tyúkanyó57 2011. július 20. 09:07
  „És akkor lesz spatula amivel a beteg torkát megnézi a kedves ügyeletes doktornő? És esetleg hozzá is mer érni a beteghez meg meri vizsgálni ?A férjem bevitt az ügyeletre éjszaka fél kettőkor mert be volt dagadva a nyelvem,és arra ébredtem majd meg fulladok alig tudtam levegőt venni és kb. egy méterről megmondta a doktornő ő nem tudja ez mi menjünk Szentesre a sürgősségre.Ott meg volt a véleményük az ügyeletről.Azonnal kaptam vénás injekciót,infulziót allergia ellen. Ez a külömbség.Felszereltség és öntudat is hiányzik.”
 • 11. Én2 2011. július 18. 18:03
  „Sok mindent igért már , jó utakat és bicikliutakat, mhelyet stb..”
 • 10. booo 2011. július 17. 19:58
  „A korábban megszüntetett osztályok mikor kerülnek vissza?
  Lázár azt igérte hogy az ágyszámokat is visszaállítja. Elfelejtette az ígéretét?”
 • 9. mynameis 2011. július 17. 12:11
  „Már csak Magyarországon végzett magyar orvosok kellenek bele.Megfizetett hálapénzektől mentesek.”
 • 8. Elvira 2011. július 16. 23:30
  „Kell a sürgősségi, még Zitának is szüksége lehet rá!”
 • 7. klj_54 2011. július 15. 18:30
  „6. tol 2011.07.15. 18:00
  Köszönöm!
  Elvi kérdésre akartam rávilágítani, de talán érthető okból elsiklott a mondanivalóm.
  Ha előírás a vérnyomás mérése akkor megméri, leírja és vége!
  Van dokumentum tehát a protokollnak eleget tett.
  Ekkor kívülálló részéről nem érte volna semmilyen vád.
  Apróságnak tűnik, de bizony ilyen apróságokon emberéletek múlnak.

  Nem véletlen az, hogy az egyébként a repülőt 38 éve vezető Kapitány lista alapján végzi fel és leszálláskor az ellenőrzést!
  Talán ha mindenki így végezné dolgát akkor rendben menne a köz szekere...”
 • 6. tol 2011. július 15. 18:00
  „kedves klj_54, nem az esetre, hanem a körülmenyeire akartam kihegyezni a szösszenetet. Fäjdalmadat ez nem enyhiti - reszvetem!”
 • 5. klj_54 2011. július 15. 17:41
  „3. tol 2011.07.15. 15:16
  Ha valaki nem tartja be szakmája írott szabályait és annak haláleset a vége akkor ne tessék csodálkozni ha bűnvádi eljárás a következmény!
  Én édesanyám halálakor tapasztaltam meg milyen is a szegedi "ER"?
  Maradjunk abban, hogy az ügyészség azonnal befogadta a magánvád indítványomat és "foglalkozáskörében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés" miatt elindult a jogi folyamat, hivatalból.
  Nem kicsinálni akarom azt, aki mulasztott, mert attól édesanyám nem jön vissza, de igenis elvárom a felelősséggel végzett munkát minden orvostól!

  Nem csendben mondtam a flegmán odavetett "emberek vagyunk, elnézhetünk valamit"-re, hogy ezt akkor mondja ha egy kolléga a kamionnal eltapossa a zebrán!
  Elvégre is "Emberek vagyunk, elnézhetünk valamit"!”
 • 4. Én2 2011. július 15. 16:46
  „Hiába van sürgősségi ha nincsenek jó orvosok és hozzáértő ápolók.!!(Ezek Vásárhelyen nincsennek!).”
 • 3. tol 2011. július 15. 15:16
  „cseppet se a sürgössegi ellätäsra, hanem az ellätando terület hatärainak a megvältozatäsära vezethetö vissza az elhiresült eset! Ha a kettö nappal azelött fennällo hatärok vannak, a beteget szo nelkül felveszi a doktornö az osztälyra, igy pedig - az osztälyvezetö hatärozott utasitäsa alapjän - tovaküldte a hivatalosan fogado osztälynak szämito Szentesre. A baj - formailag - az volt, hogy nem vizsgälta meg. A beteg különben vizsgälattal vagy anelkül ugyanugy meghalt volna, hiszen egyszerüen haldoklott. Csak a törtenelmi hüseg kedveert!!!!”
 • 2. eldorádó 2011. július 15. 12:22
  „1. meg kell fizetni az orvosokat és az ápolókat.
  2. minden (közepes) városban legyen sürgősségi ellátás!”
 • 1. klj_54 2011. július 15. 11:21
  „Én arra várok, hogy az egyes belklinika alatti osztályra végre kerüljön orvos!
  Tudom, hogy az egyetem dolga az oktatás, de édesanyám halála is azt bizonyítja, hogy bűnös mulasztás történt!
  Osztály van, rezidens van de felügyelő orvos az nincs:(
  Nehéz távdiagnózist adni mobiltelefonon keresztül ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látványos lesz a raktár is a Tornyai-múzeumban

Hódmezővásárhely - Kívül-belül felújítják, átépítik, bővítik a vásárhelyi Tornyai János Múzeumot. A… Tovább olvasom