Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Szerdánként üres a piac - se árus, se vevő

Hódmezővásárhely - Se árus, se vevő – hiába tart nyitva szerdánként is a mindszenti piac, a csarnok üres. Borsiék 8 éve üzemeltetik, bérlik a létesítményt az önkormányzattól. Azt mondja, nem adják fel, és szerdán is nyitva tartanak.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Használt ruhák összehajtogatva, kanapék, bútorok, babakocsi, az asztalok alatt zsákban krumpli, árus és vevő viszont sehol – ez fogadott szerdán a mindszenti piaccsarnokban. Az üres épületben Borsi Józsefné vezetett körbe, 2006 óta a férje bérli az önkormányzattól, és üzemelteti a csarnokot.

– Ezeket a holmikat megőrzésre hagyták itt, így szombatonként, a másik piaci napon nem kell újra kipakolni – jegyezte meg a terepszemlén Katalin. – Szerdánként hiába nincs árus és vevő sem, mégis kinyitjuk a csarnokot, nehogy szó érjen bennünket. Ha nem tennénk, biztosan akkor jönne valaki – tette hozzá. Elmesélte: annak idején az új csarnokot vették át üzemeltetésre. Férje, ahogy akkor, most is dolgozik, Katalin pedig évtizedekig volt a kereskedelemben, saját boltot is vitt. Pár évig mind a két piaci napon volt árus és vevő is, az utóbbi időben viszont szerdánként jószerivel már senki nem megy.

Borsi Józsefné nem tudja, miért maradtak el a piacról. A szerző felvétele
Borsi Józsefné nem tudja, miért maradtak el a piacról. A szerző felvétele

– Igazán nem tudom, mi okból maradtak el. Ez olyan, mint a tyúk és a tojás esete. Mi volt előbb? Az árusok azt mondták, nincs vevő, a vevők meg azt, hogy nincs árus, akkor meg minek jöjjenek – folytatta Katalin. – Az üzlet lendítésére kitaláltuk, szerdánként nem szedünk helypénzt, de egyelőre ez sem hozott eredményt. A környékbeli piacokhoz képest egyébként sem vagyunk drágák. Szombatonként mintegy félszáz árus kínálja portékáit a piacon, ez is lehetne több – magyarázta Borsiné.
Szombatonként reggel 5 órától, szerdánként 6-6.30-tól tart nyitva a piac.

Katalin szerint az is furcsa, hogy szombatonként az árusok közül már van, aki 9 óra körül összepakol és elmegy. Üzemeltetőként feladatuk többek között a csarnok és környékének rendben tartása, a felhalmozódott szemét összegyűjtése – ami egyébként nem kevés munkával jár –, a fűnyírás. Korábban próbálkoztak vasárnapokon bolhapiaccal, de arra sem volt igény. A nehézségek ellenére Katalin azt mondja, nem szeretnék feladni, tovább küzdenek. Férjével bíznak abban, hogy idővel szerdánként sem tátong majd üresen a csarnok. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szögi Ödön: Végletek az élet több területén

Szögi Ödön, a hódmezővásárhelyi Végletek együttes frontembere nagy rajongója az állatoknak,… Tovább olvasom