Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Szóbeli alku a gyár bezárásáról

Csak szóbeli megállapodás született a Lasselsberger Hungária Kft. budapesti igazgatósága és a vásárhelyi burkolóüzem szakszervezeti küldöttsége között. A gyárat bezárják, a dolgozók megkapják a kollektív szerződés szerinti járandóságaikat.
Fotó: Tésik Attila
A fővárosban tartott egyeztető tárgyalást a vásárhelyi szakszervezet kezdeményezte. Mégpedig azt követően, hogy az üzemben elterjedt a híre, hogy a gyárat bezárják, ám erről a helyi vezetők semmit sem árultak el az érintett dolgozóknak. Ők pedig végül megelégelték az október óta tartó bizonytalanságot. Információink szerint a Lasselsberger Hungária Kft., mely tavaly vásárolta meg a Villeroy & Bochtól a vásárhelyi üzemet, nem tudta nyereségessé tenni a burkoló és csempegyártást. A Lasselsberger a megyei munkaügyi központnak már bejelentette csoportos létszám leépítéssel kapcsolatos szándé-
kát.

A vásárhelyi szakszervezeti küldöttség és a Lasselsberger Hungária Kft. budapesti vezetősége arról egyezett meg szóban, hogy az üzem bezárása miatt kifizetik a gyár dolgozóinak a kollektív szerződés szerinti járandóságot, s azokat a juttatásokat, melyek a törvény szerint is járnak. Az egyezség írásbeli változatát pénteken a Lasselsberger Hungária Kft. fővárosi központjában írják alá. A csempe-, a burkoló- és a dekorüzemből álló vásárhelyi gyár 260 dolgozójától búcsúzik.
M
árton Péter igazgató ezúttal is elhárította kérdésünket: azt mondta, csak akkor nyilatkozik, ha végképp eldől a vásárhelyi üzem sorsa. Addig nem akar részleteket elárulni.

A gyár dolgozói sem kívántak névvel nyilatkozni, mondván, nem mindegy, hogy megkapják-e a végkielégítést, avagy rendkívüli felmondással küldik el őket, márpedig nem mindegy, mennyi pénzzel kezdenek új munkát keresni.

– Dolgozom, amíg van itt munka, aztán másba kezdek – mondta Judit. – Higgye el, már mindenki belefáradt a bizonytalanságba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai játék – diszkó helyett

Megdőlni látszik az a tévhit, hogy egy-egy kisebb településen csak fiatalok látogatják a teleházat,… Tovább olvasom