Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Tüntetés Vásárhelyen: Lázár portréját pénzért lehet köpködni

Hódmezővásárhely - Kárpátiával és ACDC-vel várták a vásárhelyi Kossuth téren tüntető Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet tagjai a demonstráció kezdetét kedden.

A Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet hódmezővásárhelyi, Kossuth téri tüntetésére közel 200 belügyi dolgozó látogatott ki. A felszólalók bírálták a kormány nyugdíj- és bérpolitikáját, folyamatosan támadták Lázár Jánost és Balsai Istvánt. A Fidesz frakcióvezetője és kollégája a korkedvezményes nyugdíj megváltoztatásával vívta ki a belügyi dolgozók ellenszenvét. A Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet tagjait közel 500 egyenruhás kollégájuk védte - a Kossuth tér és környékén legalább 30 rendőrautót és kisbuszt láttunk. A megmozdulásaiban békés, nyelvezetében azonban uszító demonstrációról egyetlen embert állítottak elő. A szervezők sátra elé kikerült – célkereszttel is ellátott – Lázár János, Orbán Viktor, Pintér Sándor és Balsai István fotókat senki sem köpte le, holott erre a szervezők felszólították a résztvevőket. A 3 naposra tervezett tüntetéssorozat szerdán folytatódik, azonban a délutáni kezdés előtt, 13 órakor Lázár János fogadja a tiltakozók képviselőit. A tüntetők sérelmezték, hogy kedden Lázár nem jött elő a városházából, azonban a politikus egész nap a Parlamentben dolgozott.

A delmagyar.hu kedd délutáni tudósítását itt olvashatják:
 
19:52
  Fáklyagyújtás után békésen szétszéledtek a tüntetők. Mindenkit meghívtak a május 30-i Belügyminisztériumhoz tervezett felvonulásra és demonstrációra. A szervezők elárulták, hogy a belügyminiszter nyugdíjjavaslata a tmrsz.hu oldalon is elérhető. 16 százalékos "nyugdíjadóra" számíthatnak a belügyi dolgozók. Szerdán 13 órakor Lázár János fogadja a tiltakozók képviselőit, a Kossuth Rádió esti hírösszefoglalója pedig arról számolt be, hogy Orbán Viktor személyesen egyeztet a szakszervezetek képviselőivel. A demonstrációról mindössze egy embert állítottak elő.

17:02 A tiltakozók egyértelműen Lázár Jánost kiáltják ki bűnösnek; fél 7-ig szünetet tartanak. Információnk szerint a szakszervezet vezetője a Jobbik EP-listáján előkelő helyen szerepelt.

16:47 "Többen jelezték, hogy öngyilkosok lesznek, hogy biztosíthassák gyermekeiknek az árvaellátást. El kell fogni és le kell tartóztatni Balsait és Lázárt"  - mondta Szima Judit, a szakszervezet főtitkára. Egy Lázár János fényképet is kiraktak a térre, amit pénzért lehet köpködni. A perselyt mellérakták. A Fidesz frakcióvezetőjének fényképe mellé Orbán Viktor és Pintér Sándor portréja is kikerült – célkereszttel a fejükön.

16:40 Orbán Viktort idézik – a kormány a MOL egy részét megvásárolta. Azonban a nyugdíjak tárgyalása még folyik. "Ha megváltoztatják az alkotmányt, nincs miről tárgyalni" – mondják. Egyre kevésbbé érvényes József Attila Altatója:

"Tüzoltó leszel s katona!
Vadakat terelő juhász!
Látod, elalszik anyuka. -
Aludj el szépen, kis Balázs."

Tettrekész-demonstráció Hódmezővásárhelyen. Fotó: Segesvári Csaba, Karnok Csaba (galéria)

16:35
Egy kislány rohangál körülöttünk, miközben arról beszélnek, hogy Schmitt Pál garancialevélben biztosított mindenkit a nyugdíjról. Majd emlegetik Selmeczi Gabriella szavait is, hogy aki nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe, az elbukja a nyugdíját. "Ezek megtámadták a családomat, öljetek meg, de ami az enyém nem adom" - ordítja a szónok. A felszólaló mindenki sztrájkját támogatja, megvédené a nyugdíjakat, a vasutasokat, és javaslatokat is tennének a kormánynak. Valamint megvonnák a pártok állami támogatását, "számba vetetnék" a 100 milliónál nagyobb vagyonnal rendelkezőket. "Az ország mi vagyunk. Nektek értenetek kell ezen a nyelven" - fejezte be.

16:31 Egy katona lép az emelvényre. "33 évig szolgáltam. Aki tüntet, kirúgja?" Erre hatalmas ováció kerekedik. A többit nem értettük, mivel a felszólaló nem a mikrofonba beszélt. "Amikor esküt tettem, le kellett mondanom az emberi jogaimról" – fogalmazza meg a következő felszólaló. Kiemeli, hogy bármikor vezényelhető volt, a teljes életét a testületnek rendelte alá.

16.30 Holnap 13 órakor a helyi Fidesz-irodában találkoznak a tüntetés szervezői és Lázár János. A frakcióvezető ma a Parlamentben dolgozik. "Éljen a magyar haza!" "Éljen!" – fejezték be az első hozzászólást.

16:23 "Nem elég az önkormányzatok elfoglalása. Ezeknek semmi sem elég. Az kell, hogy rettegj a végrehajtóktól, szép példa erre, ami a mai napon a szervezőinkkel történt." "Milyen kilátásokat kínál a Lázár–Balsai sírásó társaság?" A szónok folyamatosan bírálja a kormány eddigi intézkedéseit, többek között a magán-nyugdíjpénztárak állami kézbe vonását, az SZJA-változtatást. Egy pár fekete bakancsos, nagymagyarország pólós fiú érkezik a "partvonalra." A szónok szerint itt az idő, hogy sorsközösséget vállaljanak a rend védelmi és magyar dolgozók. "Itt az idő, szólít a haza." "A politikusaink nap mint nap aláznak minket.", majd az Aranybullából idéz. Számításaink szerint a biztosító rendőrők közel kétharmados többségben vannak. A tüntetők követelik a Lázár–Balsai alkotmánymódosítás visszavonását és a szerzett jogok "békénhagyását".

Tettrekész-demonstráció Hódmezővásárhelyen. Fotó: Segesvári Csaba, Karnok Csaba (galéria)

16:10
Rövid dulakodás után bilincsben vittek egy egy "erősembert". Megkezdődik a hivatalos rendezvény. A szónok az első világháborús emlékműhöz szólítja a résztvevőket. A szónok szerint Lázár János megfenyegette a tüntetésen résztvevőket - "Aki ma eljön ide, holnap már nem lesz munkahelye" - mondta a szónok. A bejelentést füttyszó követte. "Az ország legeladósodottabb városvezetője" - mondták Lázár Jánosról, majd hozzátette, hogy a tüntetéssel a szerzett jogok csorbítására, a tisztességtelen bérekre kívánják felhívni a figyelmet.

15:58 Sípszó, Beatrice: 8 óra munka, 8 óra pihenés. Egy transzparens szerint az MSZP, a FIDESZ és az LMP hazaáruló. Úgy tűnik csak a JOBBIK maradt ki a szórásból. "Én katona vagyok, bazd meg az anyád!" kiabálta egy férfi a tüntetőket hazaküldő társának.

Beatrice - 8 óra munka


15:36 Egyelőre laza, délutáni piknikre hasonlít az esemény - a tüntetők egy része velünk kávézik a Fekete Sasban.

15:18 Egy, a tér közepére felállított paravánra bárki felírhatja a politikusoknak szánt üzenetét. Egyelőre üres a tacepaó. A városüzemeltetési cég munkatársai békésen söprögetik a teret és virágültetéshez készülődnek. Információink szerint aki ma biztosít, holnap tüntet. A 30 fokos melegben vizet osztottak a posztosoknak. Bővült a zenei kínálat is, a Radetzky-induló szól.

100 tagú cigányzenekar - Radetzky-mars


14:57 Tüntetést hirdetett a hódmezővásárhelyi Kossuth térre a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet. A délután 4-kor kezdődő demonstrációra közel 2 ezer résztvevőt várnak, az egyik szervező szerint s három naposra tervezett esemény csúcspontja szerdán lesz. A transzparenseken Lázár Jánost, a FIDESZ frakcióvezetőjét kérik számon: "Lázár miért hazudtál a választások előtt?!", "Lázár! Folyamatosan hazudsz!"

A helyszínen tartózkodó rendőrök szerint a tömeg 4-re érkezik, ugyanis a közeli laktanyában ekkor ér véget a munka. A Hősök tere - Városháza utca környékén közel 25 rendőrségi jármű várakozik, több száz rendőrrel. A közelbe vezényelt egységek folyamatosan járőröznek, figyelik a teret. A Kossuth teret több irányból POLICE feliratú szalaggal körbezárták.

Tettrekész-demonstráció Hódmezővásárhelyen. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

Olvasóink írták

412 hozzászólás
 • 412. kisadmin 2011. június 24. 13:03
  „Pff, ez a cikk egyértelműen nem objektív. A tüntetőket meglehetősen negatívan állítja be, Lázárt pedig hősnek. Nem vagyok vásárhelyi, hogy ismerjem ezen média hovatartozását, de nem tartom korrektnek a tudósítást”
 • 411. Fridafrida 2011. május 29. 20:26
  „rendőrfeleség. te is azt hallottad, hogy valakit a felesége a hivatalban rajtakapott, amint a titkárnővel az ölében ,,dolgozott,,? majd az asszonyt megverte, és ezt követően apósa és sógora elverte, emiatt Kecskemlten kezeltette magát. biztos csak pletyka, ilyet rendes ember nem tesz...”
 • 410. F&F 2011. május 29. 09:32
  „407. bánki, 409. kisvirag.simon, stb.

  Kezdjétek elölről elolvasni a cikket: "fotókat senki sem köpte le, holott erre a szervezők felszólították a résztvevőket"
  (Egy kis csúsztatás azért itt is van, mert így hangzott el a "felszólítás": aki akarja le is köpheti őket.)”
 • 409. kisvirag.simon 2011. május 28. 18:26
  „Szégyen ,gyalázat , ilyen dolgot művelni, vagy erre uszítani bárkit.
  Intelligens emberek nem tesznek remélem ilyet.”
 • 408. csakhogy 2011. május 28. 15:05
  „407. Te fizetett jószág vagy?”
 • 407. bánki 2011. május 28. 07:49
  „Vásárhely egy konzervatív jobb oldali város!

  Látszik a baloldalnak ,,importálni" kell a tüntetőket.

  A fénykép köpködés meg aztán igazán nagy bunkóságra vall.

  Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet meg inkább Gyöngyöspatán, Makó-Honvédba, Szegedden a Cserepesen lenne tettrekész és nem beszari !”
 • 406. Olympus 2011. május 28. 01:39
  „http://www.youtube.com/watch?v=eJLCoEJSZyQ”
 • 405. oreg47 2011. május 27. 12:54
  „miért hazudott a választsok előtt? miért? na miért?
  kérdés ez még? a hatalomért..., az audiért..., azért, hogy kimondhassa: "mindenki annyit ér ..."!
  és azért, hogy legyen majd eyg másik budai is, aki elszámoltatási kormábybiztos lesz ...”
 • 404. Dema 2011. május 27. 11:24
  „402. 4Angel
  Én már régen nem hiszek! :D”
 • 403. Dema 2011. május 27. 11:23
  „323. queenmargareth 2011.05.25. 12:42
  A személyes sértéseidet tartsd meg magadnak!!! Túl lealacsonyító! De azért megpróbálnák itt sokan a lehetetlent, és veled is megértetnék nézeteiket. De ha csak az üres tartalmatlan szólamokat szajkózod, akkor nincs sok értelme.
  Természetesen ezért is ÉN kérek elnézést, mert TE szerinted csak neked lehet igazad.
  Bocsika! Bocsika! Bocsi! :D”
 • 402. 4Angel 2011. május 27. 09:01
  „Még van olyan aki választások előtt hisznek a politikusoknak !! Atya ég !!!!”
 • 401. vuk1 2011. május 27. 08:20
  „http://piroslapok.blog.hu/2011/05/18/egy_tuzolto_levele”
 • 400. ketrin72 2011. május 27. 07:54
  „totális diktatúra
  /lassan azt érzem, hogy eljön az idöszak , mint rég, hogy jön éjjel a bizonyos fekete autó
  nem sokat kell várni, ha igy folytatják, /”
 • 399. nofrete 2011. május 27. 07:51
  „Ez hiba volt szerintem és gusztustalan. Nem kell Fábry stilusához lesüllyedni. Az emberek szimpátiáját elveszíthetik. Tüntessenek, tárgyaljanak az igazukért.”
 • 398. oreg47 2011. május 26. 19:16
  „nocsak, nocsak ..”
 • 397. Norman_Bates 2011. május 26. 16:58
  „Ööööö... nézem a plakátokat, de olyat nem látok, hogy : "NE VERJÉL MÁR ÖSSZE HA HAZAÉRSZ, JANI, LÉCIII!"”
 • 396. fles2 2011. május 26. 13:18
  „349.bjojo
  miért a parlament elé akartok menni,nem volna jobb helyben?”
 • 395. rika10 2011. május 26. 12:22
  „Lehet gyűjteni a nyálatokat FIDESZ imádók”
 • 394. queenmargareth 2011. május 26. 12:18
  „392. totya66 2011.05.26. 09:24
  mint írtam hívhatja Széll tervnek, ugyanazt teszi, mint Kádár, akit lebecsült, lenézett és akinek ideje alatt külföldön tanulhatott szegény megnyomorgatott kokeró”
 • 393. katika75 2011. május 26. 09:28
  „"A szónok szerint Lázár János megfenyegette a tüntetésen résztvevőket - "Aki ma eljön ide, holnap már nem lesz munkahelye" - mondta a szónok. "
  Hihető.Vásárhelyen igen sokan rettegnek a diktátortól...”
412 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újszülöttélesztő asztalok az Erzsébet-kórháznak

Két újszülöttélesztő asztalt nyert az Erzsébet kórház az ING Gyermekegészségügyért Alapítvány pályázatán. Tovább olvasom