Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Utcai fórum és éjjeli telefon

Csongrád megye - Változó, hogy a települési képviselők „hivatalosan" milyen gyakran találkoznak választóikkal. Akad, aki havonta egyszer tart fórumot, mások aktualitáshoz kötik, és olyannal is beszéltünk, aki azt mondja: nem kell meghirdetnie fogadóórát, kapcsolatban van a körzetében élőkkel.
Csak érdeklődő vagyok! – válaszolta egy idősebb asszony, akitől azt szerettük volna megtudni: milyen kérdéssel érkezett Havasi Katalin (Fidesz) vásárhelyi képviselő utcai fórumára. Mintegy 20-an várták a Tulipán és a Csalogány utca sarkán a képviselő asszonyt. A városban zajló fejlesztésekről tartott tájékoztató után a lakók következtek. Kisebb vita alakult ki azon, hogy a jelenleg egyirányú Csalogány utca kétirányú legyen-e vagy sem. Havasi Katalin végül azt javasolta: döntsék el, mit szeretnének. Átlagban havonta 1 fórumot, fogadóórát tart.

– Mindenki maga dönti el, hányszor találkozik a választóival – mondta Havasi Katalin. – Több mint 10 évvel ezelőtt elsőként szerveztem utcai fórumot, miután az olvasókörökbe, iskolákba mindig ugyanazok jöttek el. Amíg az időjárás engedi, én megyek hozzájuk. Vásárhelyen a köztisztviselők is részt vesznek a képviselők fórumain, az is hagyomány, hogy szomszédos körzetek képviselői közös összejövetelt tartanak. Egyébként bármikor utolérnek a választók – jegyezte meg a képviselő asszony.

– Megállítanak az utcán, felhívnak telefonon, becsöngetnek hozzánk, megtalálnak a választók, ha akarnak – magyarázta a makói Márton Imre. A Városépítők Társaságának önkormányzati képviselője éppen ezért az idén még nem is tartott „hivatalos" fogadóórát. Úgy vélte: nem kell meghirdetnie, miután napi kapcsolatban van a körzetében élőkkel. – Vannak visszatérő ügyfeleim, akik már attól jobban érzik magukat, hogy valaki meghallgatja őket – tette hozzá.

Rendszeresen tart fogadóórát a szentesi Móra József. Az MSZP-s települési képviselőt – makói kollégájához hasonlóan – gyakran az utcán állítják meg, telefonon keresik. Ha pedig nem tudja felvenni, visszahívja őket. – Vannak ügyek, amelyek nem tűrnek halasztást. Egy társasházban a panelprogramban leselejtezett műanyag ajtókkal, ablakokkal tüzeltek, a környéken pedig elviselhetetlen volt a bűz – említette példaként.

Általában aktuális, jelentősebb témák kapcsán hirdet meg fórumot Rózsavölgyi József. A szegedi fideszes képviselő például a napokban is tartott összejövetelt a kistérséghez tartozó szociális otthon tervezett megszüntetésével kapcsolatban. A képviselői alapból finanszírozza a havonta megjelenő Szőregi Regélő című lapját, ebben rendszeresen közzéteszi telefonszámát. Éjszaka fél 11-kor is kapott már hívást, azt kérdezték tőle: beteg a kutya, mit csináljanak?

Olvasóink írták

  • 1. booo 2011. október 15. 17:46
    „Na ne már! A DM-ben már az is hír ha egyes képviselők a MUNKÁJUKAT VÉGZIK? Most mit csináljak? Essek hasra?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódok palackból

Hatalmas sikert arattak a vásárhelyi óvodások, iskolások körében Bozókiné Szabó Ildikó óvónő óriási, pillepalackból és folpackból készült hódjai. Tovább olvasom