Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Vásárhely felkészült az ítéletidőre

Hódmezővásárhely – A város és az A.S.A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. felkészült a hétvégi rendkívüli időjárásra – közölte Kovács Pál, a kft. társügyvezetője.
A cég négy gépe sózza az utakat, várhatóan 200–300 tonna szóróanyagot használva, szükség esetén a hótúrást is ez a négy jármű végzi. Utóbbi munkát is megkezdték már tegnap délelőtt.

 Ügyelet a városházán

A vásárhelyi városházán a rendkívüli időjárás miatt hétvégi ügyeletet tartanak. Ha valakinek problémája van, a 62/530-100-as központi vagy a 80/820-010-es ingyenes zöldszámot tárcsázhatja, 24 órán keresztül. Ha kell, tüzelőt, élelmiszercsomagot is juttatnak a rászorulóknak.

Az ügyvezető elmondta, elsőbbséget élveznek a város kezelésében lévő 1-es és 2-es besorolású, vagyis a fő- és gyűjtőutak, valamint a kerékpárutak, a kisebb utcákra csak ezután kerülhet sor. Valamint arra is ügyelnek az A.S.A. munkatársai, hogy az egészségügyi, szociális, oktatási intézmények és a hivatalok megközelíthetők legyenek. Kovács Pál hozzátette: az autósok ne az út szélén, hanem a kapubejáróban, a portán belül vagy a garázsban parkoljanak, várakozzanak, mert csak így lehet akadálytalanul végezni a hóekézést. A külterületekre is mennek a gépek, soron kívül akkor, ha valami gond adódik, például valakihez mentőt hívnak, akkor a hókotró „vágja" előtte az utat. Makó András aljegyző kérte: mindenki figyeljen oda a szomszédra, füstöl-e a kéménye, kopogtasson be hozzá, érdeklődjön, nincs-e szüksége valamire – az összefogás életeket menthet.

Olvasóink írták

 • 12. wolfbogi 2012. február 06. 20:50
  „laccci, a zsoldos utca sincs takarítva! Egyébként nem ott lakik már a nyár óta Lázár...”
 • 11. hasika 2012. február 06. 14:17
  „10.
  Szerinted? Még el nem olvad a hó :))
  Amúgy szegény Spar-os autó is küzdött az Oldalkosáron ?”
 • 10. borcsa02 2012. február 06. 13:01
  „A bárd utcában elakadtam az autómmal nem tudtam haza jönni, amióta esik a hó nem durták a bárd, rekettye, fűz utcán , beszóltam az asa -nak azt mondták legyek türelmes. Kérdezem meddig? A klauzál utcai reál boltnál a kenyeres autót tolták, mert elakadt.Nekem is a szomszédok segitettek. MEDDIG VÁRJAK???????????”
 • 9. hasika 2012. február 06. 10:39
  „7.abai
  Nem tudom merre jártál a belvárosban de én ott lakom és nekem nem volt szerencsém találkozni se hóduróval se közmunkással. Valóban a Gingó előtt még szerintem porszívózva is van a járda de máshol sehol.
  Szégyen hogy állandóan fel vagyunk készülve a télre és véletlen itt a tél,mert azért elég "meglepő",hogy novembertől-márciusig eshet a hó bármikor sehol semmi.”
 • 8. laccci 2012. február 06. 07:30
  „A ZSOLDOS UTCÁT TISZTÁN TARTJÁK HOMENTES”
 • 7. abai 2012. február 05. 15:58
  „Végig, minden nap takarították a belvárost ésa kerékpárutakat, csak éppen míg esett a hó, szinte nyoma sem látszott a munkának. Vasárnap délelőtt is dolgoztak...”
 • 6. mivan? 2012. február 05. 08:52
  „Befűtötték az irodákat? Mert az utakon senkit nem láttunk.”
 • 5. p71 2012. február 05. 00:30
  „Ha én nyáron nem vágnám le a füvet a házam előtt,a közterületfelügyelők már dobnák a papírt a postaládámba hogy azonnal,meg megbüntetnek stb.Nem szégyenli magát ennek a városnak a vezetése????HAZUGSÁG hogy a város felkészült az itélőidőre!Az IGAZSÁG az,hogy a város vezetése ismét cserben hagyta a polgárait!!!!!!!!!SZÉGYEN!!!!!!!!”
 • 4. booo 2012. február 04. 16:45
  „Most jöttem a városon keresztül, jelentem én sem láttam hókotrót a város kezelésében lévő úton! (csak a Közút dúrja+sózza a 47-est) Kriminális a helyzet!”
 • 3. aquarius 2012. február 04. 14:50
  „A Belvárosban tegnap óta egyetlen hótakarítót (gép, ember) nem láttam. Hol van a sok közmunkás, aki tavasztól őszig a virágoskertekben kapirgált?! Még a gereblye fokával is le lehetne a járdákról tolni ezt a puha, száraz havat...de nem, inkább megvárjuk, h jóóól letapossák, aztán majd a jövő heti -20-25 fokban csak megfagy...”
 • 2. newdog 2012. február 04. 14:40
  „Úgy látszik még nem érzik Vásárhelyen elérkezettnek az ítéletidőt. Utak- kerékpárutak tisztítása=0. Szántó-Kovácson lévő bringaúton egy alkalommal sem ment hókotró, a Kinizsin valamikor talán egyszer. Béketelepi közutak szintén semmi. Andrássy semmi... Sajnos nem úsztam meg, hogy be kelljen járnom ma a fél várost, de gondolom a többi részen sem rózsásabb a helyzet. Gondolom most jó pár illetékes zsebében gyűlik a tűzifára való... Nem lenne baj, csak akkor hagyják a néphülyítést az ilyen cikkekkel!”
 • 1. énkérekelnézést 2012. február 04. 14:16
  „Tavaly se takarították a havat ,csak hazudnak és elszámolják a sok pénzt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tőzsdéztek Vásárhelyen - állítja a főjegyző

A vásárhelyi önkormányzat nem tőzsdézett a 2006-ban kibocsátott kötvénnyel, az soha nem is szerepelt a tőzsdén - mondta Korsós Ágnes főjegyző. Tovább olvasom