Délmagyar logó

2016. 09. 28. szerda - Vencel 9°C | 22°C

Intenzív havazás jön szombaton!

A hóval borított tájakon akár -18, -16 fok is lehet.
Várható időjárás az ország területén szombat estig

Pénteken az ország nagy részén általában derült, napos idő valószínű, csak keleten, északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon lehet kevés felhő. Éjszaka tovább folytatódik a derült idő, az Északi-középhegység völgyeiben azonban köd képződhet. Szombaton a köd gyors feloszlása közben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, amely kora délutánra a Tiszántúlig húzódik, annak keleti, délkeleti felén így még sok napsütésre számíthatunk. Szombat késő délelőttől a Dunántúlon - előbb annak északnyugati felén - egyre nagyobb területen várható havazás, amely késő estére a Duna-Tisza közére is átterjedhet. A legtöbb csapadékra az ország északnyugati részén lehet számítani, itt jellemzően 5 cm friss hó lehet, de a Kisalföld és Sopron térségében ennél nagyobb mennyiség is hullhat. A változó irányú légmozgás pénteken gyenge, mérsékelt marad. Szombat hajnaltól először a Kisalföldön, majd a Dunántúlon megélénkül a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -15, -8 fok között alakul, de a hóval borított tájakon akár -18, -16 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken jellemzően -4, -1 fok között várható, de északon és északkeleten -6, -5 fok lesz a jellemző.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időjárás: felemás hétvégére készüljön!

Időjárás: felemás hétvégére készüljön!
Marad a hideg idő, éjszakánként több helyen mínusz 10 Celsius-fok alá is csökken majd a hőmérséklet. Tovább olvasom