Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Démoni rezsi

JEGYZET - "Mintha a kormány a maga mesebirodalmában a piac fölött állna."
Szerintem el kellene törölni a halált, mert túl sokan belehalnak. Meg ingyen kellene adni a sört a boltban, mert attól vidámabbak lesznek az emberek, és az jó. És csökkenjen a rezsi is, mert túl sok. Ehhez akár még az aláírásomat is adnám, az adataimmal együtt. Hogy amikor majd kell, egyszerűen elérjen az egyetlen igaz magyar Párt, amely kiáll az emberek érdekei mellett.

Igazából meg se lepődöm, hogy annyira hülyének nézi a kormány a magyar választót, hogy aláírásokat gyűjt egy bármikor megszavazható demagóg lépés támogatásához. Mintha a kormány a maga mesebirodalmában a piac fölött állna. Mert ha egy szolgáltatónak előírják, csökkentse a lakossági szolgáltatása árát, akkor a cégeknek nyújtott szolgáltatása árát fogja növelni, hogy ne termeljen veszteséget. A cégek pedig a maguk áraiban fogják ezt a drágulást érvényesíteni. Ami azt jelenti, hogy többet fizetünk az élelmiszertől a benzinen át a szappanig mindenért. Kivéve, ha azért is aláírást gyűjtünk, hogy ne dráguljon semmi. Mert az majd jól megakadályozza.

A kormány tevékenysége az elmúlt három évben semmiféle élénkítő hatást sem gyakorolt a gazdaságra, sőt, a munkahelyek – valami érthetetlen okból – fogynak. Nem véletlenül nem beszél arról a kabinet, hogy egy épeszű gazdaságpolitika révén talán inkább a jövedelmi viszonyainkon kellene javítani, hogy ki tudjuk fizetni az Európában egyébként átlagosnak számító rezsit. Valamit viszont föl kell tudni mutatni a jövő évi választásokra. A márciusi hóvihar katasztrofális kezelése, a rasszista zenészek és riporterek kitüntetése vagy a demokrácia maradványainak alkotmányos fölszámolása kevés lesz. Vagyis rezsicsökkentés kell, ideológiai körítéssel, hogy állandóan harcban állunk a gonosz multikkal, meg az Unióval, meg a jenkikkel, meg az ufókkal, akik mind ránk akarják erőszakolni magukat.

Azt nem értem, miért nem írták még bele az alkotmányba – pardon, alaptörvénybe –, hogy márpedig a rezsinek csökkennie kell. Olcsóbb is lenne, mint az aláírásgyűjtés. Persze úgy nehezebb lenne frissíteni a Kubatov-listákat.

Olvasóink írták

 • 10. czindi 2013. március 24. 18:02
  „A cikk írójáról nem mondok véleményt, mert úgy is kimoderálnák. Amúgy meg semmi sem csak fehér vagy fekete...”
 • 9. csonakos 2013. március 24. 14:26
  „7. blatth 2013.03.24. 11:24
  Írd már akkor ide te, hogy így mennyi lett a víz és csatorna díj Pécsen! No, ha ide írtad akkor tudod miről beszélek!
  Legalább volt látszatja a fölvett hiteleknek és most miről tudsz beszámolni? A háromszáz forint miatt népszavazást tartottak a fiúk de ezt az alaptörvényt, ami a Fidesz-KDNP szövetség irománya már nem kellett a nép elé vinni! Te vagy tényleg nem látsz, vagy elvakult vagy!”
 • 8. mazsolaszolo 2013. március 24. 11:29
  „Kiváló írás, nagyon tetszik. Gratulálok a cikkírónak. Egy valamirevaló tollforgató, gondolkodó ember nem is adhatja alább.

  Az otthoni elmebaj olyan szinten pörög, hogy már sírni sem tudok rajta. De amíg olyan agymosott, buta emberek vannak többségben, akik ráragadtak a csontra, mint pl. a 2. számú hozzászóló itt, és élőben adják a Három Majom c. szoborcsoportot, addig nem lesz változás. Addig marad a szokásos "panaszkultúra", az üres szócséplés, és addig nem változik semmi. Holott minden más normális épeszű emberekkel teli országban Orbánnak már a nevét sem ismerné senki, mert az ellenzékből is eltűnt volna, nemhogy a Parlamentből.

  Nota bene: ő addig van hatalmon, amíg az embereknek arra van szükségük, amit ő maga és az őt támogató párt képvisel és művel.”
 • 7. blatth 2013. március 24. 11:24
  „Kedves Tombácz Róbert! Ekkora marhaságot már rég láttam írásban. Azon túl fröcsög a gyülölettől és a pártos uszítástól. <moderálva>.
  3. csonakos 2013.03.23. 20:25
  A pécsi vízművet már régen visszavették a pécsiek. Valószínű a többi energiaszolgáltató céggel is ezt kellene tenni.
  Az ÁFA jelentős csökkentése ugyanúgy a gazdagoknak kedvez, vagy hasonló volt az SZDSZ maszlagja a rászorultságról, mert még ott a milliomosok is segélyt kaptak, ha minimálbér után adóztak. De miből lehet segélyt osztani? Nem mannaként potyog! A "tündérmesés pávatáncban" hívés neked is jól megy, ha elvtársaid róják, mint 13. havi nyugdíj, az 50 %-os közalk. béremelés (utána 5 évig semmi), talán a Bokros csomag, a tandíj, a fizetős egészségügy (biztonsági széf a korházi ágy mellett), a szoc. pol. megszüntetése, a gyed megrövidítése. A deviza hitelről nem is beszélve.”
 • 6. csonakos 2013. március 24. 07:40
  „5. v.imre 2013.03.23. 22:41
  Imre! Ezeket a kérdéseket miért nem tetted föl amikor a Fidesz eladta a franciáknak a pécsi vízművet? Miért nem tetted föl 1989 óta egyszer sem? Miért van az, hogy öregségedre ennyire hiszel a tündérmesés pávatáncba? Talán nálatok más jár a boltba és te nem látod a ránkszabaduló árakat a dikettáns intézkedések miatt? Te nem tapasztalod a környezetedben, hogy soha ennyi munkanélküli ember nem volt és a számuk egyre nő? Te nem tapasztalod meg sehol az Euban nem szünik meg annyi vállakozás mint hazánkban? Hú, de sok kérdést tudnék még föltenni neked! Mennyik is voltak azok az ÁFA csökkentések? 1-3 %! Most nem ennyiről beszélünk hanem húsz %-ról!”
 • 5. v.imre 2013. március 23. 22:41
  „Én meg azt mondom, volt már nálunk többször is ÁFA csökkentés bevezetés, de emlékszik-e valaki arra, hogy olcsóbbak lettek az árak azt követően? Ez ugyanúgy demagógia. A mostani rezsicsökkentés lényege a szolgáltatók nyeresége csökkentése. A cél: A saját hazai erőforrásaink szolgáltatása a fogyasztók felé a legkissebb haszon felárral. Orbán Viktor szavait idézve: szeretné, ha ez a szolgáltató szektor nyereség nélküli vállalkozás (nonprofit) lenne. Van érthető ráció érdekünkben, a fogyasztók érdekében ebben a célkitűzésben. Azért is törekszik az energia szektor visszaállamosítására. Mert valós a felvetés: Ha megéri a külföldi vállalkozásoknak, akkor miért ne érné meg nekünk is? Miért kellett mindenünket eladnunk? Miért ne lehetnénk saját vagyonunk feletti áralku pozícióban?”
 • 4. havranek 2013. március 23. 21:10
  „csergemerge
  Óvatosan az eltársazással mert a hét elején a "királyi " TV-1 -en Pinocsett tábornokot is elvtársnak nevezték és senki nem szolt ellene . Ő mégis kinek az "elvtársa" ?
  A rezsi csökkentésről meg annyit ki az a hülye aki ezt ne írná alá ,de miért nem kérdezik "azembereket" az alapvető élelmiszerek ÁFA csökkentéséről netán félő ,hogy azt is aláírnák ? Ráadásul az egy azonnali és szociálisan sokkal igazságosabb intézkedés lenne !”
 • 3. csonakos 2013. március 23. 20:25
  „2. csergemerge 2013.03.23. 19:34
  Te biztos azok közé tartozol akik igen jól járnak ezzel a kamu rezsicsökkentéssel! Gondolj azokra az emberekre is akik nem kapnak érdemben semmit ezzel a felfújt dologgal csak a nyakukba az iszonyatos bolti árakat! Ők hidd el azt látják ez a jegyzet kiválóan összefoglalja a lényeget! A gazdagnak mégjobb lesz, így hát gondolom te ezért is kardoskodsz a rezsicsökkentés mellett! Én meg azt mondom, munkahely kell, európai fizetés és akkor nincs szükség erre a gazdagoknak szóló kedvezményre! A szegény ember ebből csak "filléreket" lát míg a gazdag sűrű forintot!”
 • 2. csergemerge 2013. március 23. 19:34
  „annyira hülyének nézi a kormány a magyar választót, hogy aláírásokat gyűjt egy bármikor megszavazható demagóg lépés támogatásához

  Szerintem nem nézi hülyének a választókat. Támogató aláírásokat gyűjt.
  Ezzel legitimitást szerez, ami nélkül Önnek, cikkíró elvtársnak az lenne a baja a rezsicsökkentéssel, hogy "senki sem akarja".
  Ez a cikk üres, rosszindulatú fröcsögés.
  De nem baj, a kutya ugat, a karaván pedig lendületesen halad.
  Nézze meg a választási eredményeket!”
 • 1. _csutak_ 2013. március 23. 11:32
  „A kétfarkú kutya párt sokkal tisztességesebben járt el, mert ők közölték, hogy amit írnak az blőd dolog!
  Jelen kormányunk pedig hozzá nem értő, a dolgokat át nem látó de hű pártkatonákból áll!
  1947 -ben Rákosi Pajtás fondorlatos módon megszerezte a hatalmat!
  De annyi esze azért volt, hogy a jó szakembereket nem küldte el, azonnal.
  Matelcsy első lépése az volt,hogy a szakát a kisujjukból kirázókat kirúgta az MNB-ből.
  Én már csak az országcsődre tudok gondolni:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszta vizet mindenkinek!

"Néhány évtized múlva bizonyos térségekben ivóvízért háborúznak majd." Tovább olvasom