Délmagyar logó

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 26°C Még több cikk.

Egészség-ügy

JEGYZET - "A rendszer rozsdás, és fenyegeti a benne dolgozókat azzal, maga alá temeti őket."
Tapasztalat kell ahhoz, hogy hiteles és reális véleményt alkothassunk. A politikusok nem mindig ragaszkodnak ehhez. Állítanak, tesznek, cselekednek, olykor ideájuk, elképzelésük szerint – messze a valóságtól.

Az egészségügyet divat ekézni, és a legtöbbször, úgy hisszük, nem lövünk mellé a bírálattal, sommás kijelentéssel. Például azzal, akik itthon maradtak, azoknak csakis erre elég a tudása, nem tudnának elhelyezkedni, zsíros állást találni külföldön. Főként a fiatalokra gondolunk, hiszen 30-40 évesen, már többévi tapasztalattal megtehetnék, hogy dobbantanak. Lehet, csak „kalandvágyból" maradtak Magyarországon, mint sok kiváló szakember, mérnök, művész 1956-ban. Az egészségügyben a rendszer rozsdás, és fenyegeti a benne dolgozókat azzal, maga alá temeti őket.

Kár lenne. Mert a már citált tapasztalat miatt állíthatom – családi érintettség okán – az egészségügyben, konkrétan a szegedi urológiai klinikán kedves, hozzáértő, lelkiismeretes orvosok, nővérek teszik a dolgukat. A körülményekhez – egyik kórteremből a másikba visznek fél guriga WC-papírt, hogy ott is legyen, a gyógyszereket megvesszük – képest igyekeznek minél jobbat nyújtani. Elviselve, hogy a kórházak sportkórházzá, majd stadionná alakítása (a „kétfarkú" Kovács Gergelytől) akadozva halad, hogy egyszer majd a lelátón tarthassanak járó helyett ülőbeteg-rendelést.

Gyanítom, ha azokat a tíz- és százmilliárdokat kórházakra, klinikákra fordították volna, illetve fordítanák a jövőben, amit sportlétesítményekbe öltek, nem csak a bátrak maradnának itthon. A családok is csak utána költenek színházra, mozira, könyvre, szórakozásra, sportra, ha már a kötelezőt kifizették, megvették. Például a gyógyszert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyabaj

"Azt a pénzt hasznosabb dolgokra is el lehetne költeni." Tovább olvasom