Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Egészségtolvajok

JEGYZET - "A fiataloknak kellene megvédeniük
az ilyen csalóktól szeretteiket."
Nincs annál aljasabb, mint amikor úgy vernek át embereket, hogy az egészségi állapotukat használják ki. Hiszen egy dolog biztosan van, amiért mindenki feláldozza a család utolsó fillérjét is: ha saját vagy szerette gyógyulásáról van szó. Ezt használják ki a különböző rákterápiákat hirdető vállalkozások és azok a cégek is, amelyek ingyenes állapotfelmérést, vizsgálatot ígérnek, hogy aztán a megállapított súlyos problémára megoldást kínáljanak egy termékkel.

Sajnos az idős emberek már nem kapják olyan intenzitással az információkat, mint a fiatalok. Nem böngésznek naponta tíz híroldalt, nem jön szembe a Facebook-hírfolyamukon az elrettentő történet, ellenben egy olyan világban nőttek fel, amelyben a fehér köpenyes, magukat gyógyítónak mondott emberekben feltétel nélkül bízhattak. Ha azt mondják, meggyógyulnak a rákból, elhiszik, hiszen ezt akarják hallani – klinikai orvosuk pedig nem kecsegteti ilyesmivel őket. Ha pedig azt hallják, nagyon súlyos az állapotuk, de egy műszer helyrehozza őket, persze hogy megveszik, mert azt gondolják, a mai, modern világban már minden lehetséges. Ha pedig még több százezer forint „kedvezményt" is kapnak, teljesen biztosak benne, hogy az évszázad üzletét kötötték meg.

A fiataloknak kellene megvédeniük az ilyen csalóktól szeretteiket, hiszen ebben a világban az idősek a védtelen, naiv gyerekek, akiknek a nagyfiúk elveszik mindenüket. El kellene magyarázniuk, hogy ma már semmi nincs ingyen, ha pedig nem háziorvos, kórház, klinika vagy rendelőintézet a hely, ahova mennek, szinte biztos, hogy átverik őket. Lassan ki kell mondani: nem szabad elengedni semmiféle telefonos meghívásra őket egyedül, mert ha már ott vannak, nehezen szabadulnak. A megvásárolt, piros fénnyel villogó, pár ezer forintot érő kütyü miatt pedig csak szánakozó tekintetet kapnak, amikor ezzel büszkén megjelennek egy igazi orvosnál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mi Willynk

JEGYZET - "Nem is annyira a felelősöket keresem, csupán a józan észt." Tovább olvasom