Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

És jő a sötétség

"De jó is lenne, ha a valóságtól, a mindennapok rideg tényeitől is eltilthatnánk gyermekeinket!"
Úgy látszik, divatba jönnek a sötét képernyők. Aki csütörtökön este az RTL-re kapcsolt, szép fekete felületben gyönyörködhetett két órán át, és legföljebb a következő feliratot olvasgathatta: „Az RTL Klub megsértette a médiatörvény kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezéseit azáltal, hogy a Szupernova – Amikor meghal a Nap című filmet nem megfelelő korosztályi csoportba sorolta be, és a filmet, valamint annak előzeteseit nem megfelelő időpontban tette közzé. Az Országos Rádió és Televízió Testület ezért felfüggesztette a műsorszolgáltatási jog gyakorlását."

A kétségkívül élvezetes olvasmányt nem stilisztikai bravúrjai okán idéztem teljes terjedelmében, csak a pontosság kedvéért. Így láthatjuk, milyen megható gondoskodás övez bennünket a médiahatóság részéről, amely éberen és rendületlenül ott áll a vártán, és nem engedi, hogy ártatlan gyermekeink megrontassanak a tévék és egyes felelőtlen filmgyártók által. Az pedig, hogy az oly bőszen védett gyermekek jó része naphosszat a neten lóg, ahol sokkal keményebb valósággal is találkozik, a kutyát sem érdekli.

Ugyancsak nemrég jött a hír, hogy a TV 2 is elfeketül 12 órára, mivel Joshi Bharat egy délután sugárzott műsorában elkövette a bűnt, hogy kiskorúak megrontásával merészelt foglalkozni. Igaz, a médiatestületben először csak kötbért akartak kiszabni, de aztán jött Szalai Annamária 12 órás sötétítő indítványa, amit meg is szavaztak.

A médiahatóságnak még sok tennivalója lehetne. Például a híradókat legalább 30 éves korhatárhoz kellene kötni, ha valóban jót akarunk magunknak és gyermekeinknek. Hogy ne csináljak viccet egy ilyen komoly problémából? Sajnos nem vicc ez, kérem. Mert a napokban jött az a hír is, miszerint magyar kisgyerekek szeretnének meghalni a válság miatt. Az adatok szerint az első félévben kétszer annyi fiatal kért segítséget a lelkisegély-szolgálatoktól, mint tavaly. Már 6–8 éves gyerekek is telefonálnak gondjaik miatt. Egy nyolcéves a család gazdasági problémáit ecsetelve például közölte, ő szeretne meghalni, hogy segíthessen a szülein, ne kelljen őt eltartaniuk.

De jó is lenne, ha a valóságtól, a mindennapok rideg tényeitől is eltilthatnánk gyermekeinket!

Olvasóink írták

 • 4. comet 2009. július 19. 20:12
  „az RTL-klub és TV-2 élenjár a közerkölcs rombolásban, és ezt ráadásul teljes vehemenciával teszik mintha ez lenne ezen csatornák küldetése. Bár sugároznak szinvonalas nyugati sorozatokat és filmeket is, de amit közé raknak saját kútfőből az úgy sz.r ahogy van, a primitív agymosási kísérletükkel együtt.
  Ennek a két csatornának a bezárásával csak nyerne az ország, és nem csupán a rájuk herdált milliárdokat.
  A gyerekekben meg valóban erős félelmet válthatnak ki bizonyos műsorok, akinek van gyereke az ezzel tisztában van.”
 • 3. dmdmdm 2009. július 19. 08:16
  „Szávay István nyilván nem tudja, hogy a "Az pedig, hogy az oly bőszen védett gyermekek jó része naphosszat a neten lóg, ahol sokkal keményebb valósággal is találkozik, a kutyát sem érdekli." illetve "...Szalai Annamária 12 órás sötétítő indítványa, amit meg is szavaztak." két mondata között van egy pici ellentmondás, mert épp Szalai Annamáriát hívták még a Fidesz idején az internet cenzorának. A "kutyát nem érdekli" kifejezés pedig sértő arra a szülőre, akit viszont kimondottan érdekel, hogy mit csinál a gyereke.

  Sajnos ha nézem, ha nem - inkább nem -, a kereskedelmi csatornát akkor is én fizetem, ha csak simán szobaantennáról veszem az adást. Még ha büntetést kapnának, az is az én kontómra menne. Nagyon ellene vagyok!”
 • 2. trainman 2009. július 18. 21:37
  „Én meg nem sírnék, ha megszüntetnék a kereskedelmi tévéket. Nem is nézem őket, mert gusztustalanok. Néha az interneten látok dolgokat tőlük, és az éppen elég. Sőt! Sok is! Nem is értem, miért kell őket védeni? A pénz miatt talán? Erkölcs hol marad?”
 • 1. pille 2009. július 18. 17:27
  „Büntessék meg, fizessenek a csatornák pénzbírságot jó sokat,de ne az én kontómra,mert én becsületesen fizetem a kábelt. A szolgáltatónak kutya kötelesége a szolgáltatás az előfiztő felé.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosságos fiók

"A gyógyszernek ára van, az egészség pedig üzlet, akár elfogadjuk, akár nem." Tovább olvasom