Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Mesefoci

"Megtörtént. Amire csak nagyon kevesen számítottak, megvalósult: a 107 éves múlttal rendelkező Ferencvárost végérvényesen – hoppá, ebben a magyar fociban lehet egyáltalán ilyet mondani? – kizárták az első osztályból."
Megtörtént. Amire csak nagyon kevesen számítottak, megvalósult: a 107 éves múlttal rendelkező Ferencvárost végérvényesen – hoppá, ebben a magyar fociban lehet egyáltalán ilyet mondani? – kizárták az első osztályból. A Zöld Sasok a tartozásaik miatt az NB I helyett az NB II-ben rajtolnak. Ilyen még sosem volt a klub életében.

Hosszú folyamat végére tett pontot az a fellebbviteli licencadó bizottság, amelyről mindössze két dolgot tudunk: egyszer már megszűnt, jelenleg pedig hét főből áll. Hogy kik alkotják? Ki az, aki vezeti a stábot? Hogyan hozták meg a döntést? Vagy még jobban leegyszerűsítve a dolgot: kit, kiket szidhatnak a Fradi szurkolói? Nem tudni. Az ítélet ismert, az azt meghozó testület összetétele nem. Ez is olyan magyarfocis.

Rosszat sejthettek a zöld-fehér hívek, hiszen kedden kora délutántól folyamatosan nőtt azok száma, akik a klub Üllői úti székháza előtt gyülekeztek. Elítélendő módon falfirkálásokkal hívták fel magukra, meg a klubra a figyelmet – nem értek el vele sokat.

A nap végére lehettek vagy háromszázan. Vártak. Várták az ítéletet. És közben szitkozódtak. Hol a saját egyesületüket, hol a Magyar Labdarúgó-szövetség illetékeseit. Érdekes, ők idegesek voltak. A másik érintett, a Dunakanyar-Vác vezetői viszont nyugodtak. És igazuk lett. Ha izgultak is, felesleges volt. Ők NB I-es pontokért küzdenek majd holnap 19 órától a nyitófordulóban a Paks ellen. Kaposvárra pedig nem a Fradi, hanem a helyette felkért Vasas utazhat. De csak feltételes módban. Mert ebben a magyar labdarúgásban még az is megtörténhet, hogy például elhalasztják a fordulót.

Szomorúak és elkeseredettek a zöldek. Hogy ki vagy kik miatt? Hogy miért? Világosan senki sem lát. Van egy döntés. De nincs mögötte arc. A szomorúság és elkeseredettség jogosságával lehet vitatkozni. Mert ha valaki törvénytelenséget követ el, annak bűnhődnie kell. Ha nem fizetem be az adót, kijönnek, és behajtanak. Kiderült, hogy a Juventus bundázott? Kizárták a világbajnoki cím friss védője, Olaszország első osztályából az egyik legsikeresebb klubot.

Mert Itáliában nincs mese. Magyarországon van. Nálunk sok a farkas, és a Piroskák sem mindig ártatlanok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmaradt kiváltságok

"A Fidesz-frakció nemmel szavazott, így közúti balesetben a jövőben is meg lehet tagadni a szondába… Tovább olvasom