Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Politika és rendőrség

JEGYZET - ˝A magyar rendőrséget az aktuális politika mindig is bábjának tekintette.˝
A csupa jó hírekhez szokott olvasó csak kapkodja a fejét: Budapesten robbantanak, Szegeden fényes nappal rabolnak. Időnként előkerül egy-egy gázpisztoly, amellyel ölni nem, legfeljebb halálra rémiszteni lehet, nem kis túlzással tiszta Amerika lett Magyarország.

Nem szeretném szó szerint idézni Pintér Sándor belügyminisztert, a lényegre mindenki emlékszik: rendet tesznek két hét alatt. A két hét lassan négy évre nyúlt, a választások közeledtével itt az ideje az elmúltnégyévezésnek, meg a gyurcsányahibásozásnak.

Arra, hogy mikor kezdték szisztematikusan kiherélni a rendőrséget, már kevesen emlékeznek. A magyar rendőrséget az aktuális politika mindig is bábjának tekintette, amit leglátványosabban a 2006-os őszi zavargások utáni nyilatkozatháborúban lehet nyomon követni. Az tény, hogy az arcukat sállal eltakaró huligánok szétverték Budapest belvárosát, és az is, hogy a rendőrök felléptek ellenük. Talán ez a két állítás az egyetlen, amelyet ma is mindenki elfogad.

A zavargásokat a Fidesz szónoklatai követték, már-már áldozatnak tüntetve fel a köztörvényes bűnözőket. A jobboldali hadjárat annyira jól sikerült, hogy a rendőrök becsülete, népszerűsége soha nem látott mélységbe zuhant. Erre erősítettek rá az átszervezések, a mezei járőröktől elvont, majd a TEK-be invesztált milliárdokról szóló hírek.

A rendőrség, fegyveres testület lévén, összezár, hallgat. A létszámhiányt a készenléti rendőrök tologatásával oldják meg, ha nincs pénz üzemanyagra, jönnek a gyalogos járőrök. A működésre szánt pénzük 2010 óta csökken, miközben a 300 forintos benzinár nemegyszer 430-440 forint felé kúszott: egyszerű a képlet, kevesebből kevesebbet autóznak.

Az egyszeri járőr meg csak néz ki a fejéből, várja, hogy az aktuálpolitika mikor találja meg. Mert megtalálja. És akkor majd ott tartunk, mint 2006-ban, amikor a rendőr lett az utolsó szemét. És tőle várjuk, hogy megvédjen. Szolgáljon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hibás termék

˝Nem biztos, hogy jó irány a mai Magyarországon a szociális lakópark.˝ Tovább olvasom