Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Szerek

"Talán, ha mód lenne annak megismerésére, eléggé elrettentő lehetne azok számára, akik ma este egy házibuliban rágyújtanak az első, avagy sokadik füves cigarettára."
A szülők rettegnek attól, hogy gyermeküket megtalálja a kábítószer. Mert tizenéves korukban már nem foghatják állandóan a kezüket, még jelképesen sem. És bizony gyerek legyen a talpán, aki egy bulin ellent tud állni társai noszogatásának, ugyan miért játssza az eszét, miért nem szív el legalább egy füves cigarettát, ami nem árthat meg. Egy szál talán nem, de utána jöhet a második, sokadik, aztán pedig a tabletta, a keményebb drogok.

Akik vallanak függőségükről, általában ilyen történetekkel állnak elő, amikor a drogossá válás folyamatát vázolják fel. Gyakran szóba hozzák azt is, hogy otthon zűrök voltak, nem igazán figyeltek rájuk, amikor gyerekekként megtették az első lépéseket a lejtőn lefelé.

Nem olcsó mulatság a kábítószerezés, hiszen a rendszeres fogyasztónak akár napi 10-15 ezer forintot is ki kell fizetnie az anyagért. Ennyi pénzt kevesen keresnek tisztességes munkával. Jól fizető állásnak tűnhet a szer szállítása, ám ha ebbe belegabalyodik valaki, akkor nehezen tud kikecmeregni belőle. Láttunk erről elég filmet, megrázót, retteneteset. Egy idő után pedig már akkor sem tudna normális munkát vállalni az illető, ha nagyon akarna, mert nincs hozzá elég lelki, fizikai ereje.

A heroin-túladagolásban tegnap meghalt makói fiatalember barátnője elmondása szerint azért érkezett Szegedre, hogy néhány napig jól érezzék magukat. Egy darabig jól is érezték, azonban túllőttek a célon, a 24 esztendős Ádám szervezete felmondta a szolgálatot. Sajnos ez a tragédia nem példa nélküli, ugyanis két hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy Szegeden, egy másik panellakásban egy 28 éves fiatalember lett a heroin áldozata. Akkor ugyancsak rácsodálkoztunk, hogy ilyen előfordulhatott. Lassan hozzá kell szoknunk a hasonló híradásokhoz?

Tanulságos lehetne Ádám története, miként alakult sorsa tegnapig. Talán, ha mód lenne annak megismerésére, eléggé elrettentő lehetne azok számára, akik ma este egy házibuliban rágyújtanak az első, avagy sokadik füves cigarettára.

Olvasóink írták

 • 1. makacs 2008. április 10. 15:56
  „Valahogy a ismeretanyag mennyisége, minősége, és a véleményformálás határozottsága, vehemenciája mindig fordított arányosságban van.

  Aki 2008-ban a füvet és a heroint egy lapon említi, és ezen a lapon még véletlenül sem szerepel a legrombolóbb LEGÁLIS kábítószer, az alkohol, az ne írjon semmit.
  Az nem tud semmit, vagy ha igen, akkor szándékosan vezet félre, hazudik.

  Az alkohol keménydrog, és inkább vezet a heroinhoz, mint a fű, ami ún. "lágydrog". A fű nem "kapudrog". A fű nem okoz függőséget, az alkohol és a többi keményebb drog igen, ami megint csak nem vélemény, hanem tény. A felnőtt lakosság 85 %-a fogyaszt alkalmanként vagy rendszeresen alkoholt, azaz drogozik. (KSH-adat.) A fű használatába SOHA SENKI nem halt bele.

  Egy kontraproduktív, elfogult, igénytelen írás egy büszkén ostoba ember tollából, gratulálok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok kicsi sokra megy

"A többi meg már megy magától, hiszen a jó ügyhöz amúgy is könnyebben ad az ember abból, ami nem… Tovább olvasom