Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

233 lakás felújításával végeztek a szalagházban

Kecskemét - 373 millió forintból összesen 288 lakás szépült meg a kecskeméti Szalagházban az elmúlt fél év során.
A felújításra nyertes pályázó és a felújítást kivitelező cég úgy szervezte a munkát, hogy a tavaszi fűtésidény végétől az őszi kezdetéig be is fejezték azt. Kicserélték a nyílászárókat, a homlokzatot pedig hőszigetelték és festették. Amellett, hogy a megújult Szalagház a korszerűséget tükrözi, az eredeti karaktere is megmaradt.

Deák Edit, a Szalagházi Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke a Kecskeméti Televíziónak elmondta, hogy teljes mértékben ki lettek cserélve a nyílászárók a Petőfi Sándor utca és az udvar felőli részen is, valamint a hőszigetelés is a Petőfi utca felőli részen. A beruházás összköltségvetése 373 millió forint volt, melynek egyharmadát állták a lakástulajdonosok, egyharmadát az önkormányzat, a fennmaradó részt pedig az állam finanszírozta. Az üzletsorra nem kaptak még támogatást, de ezt önerőből igyekeznek majd kivitelezni, hogy egyaránt szép legyen az egész sor.

A felújított Szalagházban 233 lakást újítottak fel.
A felújított Szalagházban 233 lakást újítottak fel.

A felújítást megtervező dr. Farkas Gábor úgy fogalmazott, a tervezés során az volt a szándéka, hogy olyan építészeti lehetőséget javasoljon a homlokzat felújítására, ami nem zavarja az eredeti elképzeléseket. A felületek, színek és anyagok megválasztásánál is ezt tartotta szem előtt. - Egy olyan maiságot és frissességet próbál tükrözni az épület, amelyet egy ilyen nagyságú város központját is gazdagítja megjelenésével – mondta a tervező a KTV-nek. Ez befolyásolta a klímák elhelyezését és ez fogja az árnyékolók egységes kialakítását is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó felniket loptak Tázláron

Elloptak nyolc darab autó felnit egy tázlári lakóház melléképületéből.
Tovább olvasom