Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 17°C Még több cikk.

A Hét témája: szeretjük-e a téli sportokat?

Kecskemét - A Hét témája rovatunkban ezúttal arra voltunk kíváncsiak, a kecskemétiek rendes alföldi emberként szeretik-e a téli sportágakat, járnak-e síelni, korcsolyázni.
Mint arról kora reggeli cikkünkben már beszámoltunk, Kecskeméten a korcsolyapályával ki is merül gyakorlatilag a téli sportolási lehetőség. A Hét témája rovatunkban arra voltunk kíváncsiak, az itt élő emberek hogyan állnak a téli sportágakhoz, eljárnak-e síelni, korcsolyázni.

Kocsis Tibor
Kocsis Tibor
Kocsis Tibor
, az X-Faktor győztese: - Szeretem a telet, de leginkább akkor, ha mindent beborít a hó. Szívesen űzök téli sportokat is. Síelni már felnőttként tanultam meg, és jó pár évig rendszeresen jártam is. Sajnos már úgy két-három éve már nem voltam a lábamon síléc. Korcsolyázni gyerekkoromban nagyon szerettem, de azóta ez elmaradt. Szánkózni is szeretek, és tavaly már a keresztlányomat, a most hároméves Hannát is vittem magammal. Remélem, erre idén télen is lesz majd alkalmam.

Búz Klaudia és Tímár Péter
Búz Klaudia és Tímár Péter
Búz Klaudia
, tanuló és Tímár Péter, tanuló: – Az a jó a téli sportokban, hogy nemcsak testedzésnek kiválóak, hanem szórakozásnak is. Korcsolyázás közben rengeteget lehet nevetni: esnek-kelnek az emberek. Valaki csak lépked, más a korlátba kapaszkodik, a többiek pedig úgy szelik a jeget, mintha az egész életüket rajta élnék. Életemben először voltam a jégen, és átéltem néhány rizikós pillanatot, amikor elengedtem a korlátot, vagy a barátom kezét, de esni még nem sikerült. A síelést is szeretném kipróbálni. Ausztriába, Olaszországba szívesen elmennék, de sokkal többe kerül, mint a város szélére kijönni a barátokkal, és két órára korcsolyát bérelni – mondta Klaudia.

– Én már síeltem előző években a családdal, de a tudásomon még sokat lehetne javítani. A probléma, hogy rengeteg pénzbe kerül, nemcsak az odajutást, a szállást és az étkezést kell fizetni, hanem a pályáért és a felszerelésért is jó mélyre kell nyúlni a zsebünkben. Rengeteg téli sport van, amit szívesen kipróbálnék, de azokat már előbb el kellett volna kezdenem, így a legtöbb esetben marad a tévé. A korcsolyázást idén próbáltam ki először. Ami a leginkább tetszik benne, hogy akár már fél óra után is magabiztosnak érezheti magát az ember. Az első perceket persze a korlátba kapaszkodva éltem túl, de mostmár száguldozni is képes vagyok – árulta el Péter.

Studnyek Tamás
Studnyek Tamás
Studnyek Tamás
, tanuló: - Én nem szeretem sem a havat, sem a hideget, így a téli sportágakat sem. Ha még a jégkorongot lehetne űzni kulturált körülmények között, azt akkor kipróbálnám, de nincs jégpálya sem erre. Szánkózni jártunk ki régen az 52-es mellé dombokhoz, azt szerettem, de ki is nőttem mára. Így hiába van tél, továbbra is focizom és kosarazom, csak most tornateremben, és várom a tavaszt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teszteltük a jeget: estünk, keltünk

A téli szünet elkezdődött, így mi is – mint városszerte a gyerekek – korcsolyát ragadtunk, és teszteltük a műjégpályát. Tovább olvasom