Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

A Nagy Sportágválasztó Kecskeméten

Kecskemét – Immáron másodjára választhatnak a kecskemétiek, hogy milyen sportot szeretnének kipróbálni. Ha pedig megvan a döntés, jöhet az edzés. Így azt tanácsoljuk, senki se hagyja otthon a sportfelszerelését és a fürdőruháját!
Több mint 40 sportág közül választhatnak azok, akik szeptember 9-10-én (pénteken és szombaton) kilátogatnak a Benkó Zoltán Szabadidőközpontba a II. Kecskeméti Nagy Sportágválasztóra. A rendezvény pozitívuma, hogy nemcsak díjmentes, de korhatár nélkül látogatható, vagyis nemcsak a gyerekek ölthetnek tesi cuccot, hanem a szülők és a nagyszülők is melegítőbe bújhatnak, majd nosztalgiázhatnak kedvükre, vagy tapasztalhatnak meg új kihívásokat a sportpályákon.

Sportról nem beszélhetünk példaképek nélkül: Székely Lilla búvárúszó, Madarász Dóra asztaliteniszező, Bertus Lajos labdarúgó, Csala Bernát röplabdázó, Szellő Imre ökölvívó és Wittmann Krisztián kosaras segít majd abban, hogy mindenki kiigazodjon a sportágak között. Boronkay Péter, városunk kétszeres paratriatlon világbajnoka telefonon jelentkezik majd be, hiszen Kínába utazott megvédeni címét.

A tolerancia és az esélyegyenlőség jegyében a fogyatékkal élő, illetve roma sportolók is részt vesznek a bemutatókon: Magyarország Szolidaritási Nagykövete, Orsós Zsolt, csörgőlabda Európa-bajnokkal is találkozhatnak a kilátogatók.

Az eseményen a sportbemutatókon kívül az egészséges életmóddal kapcsolatosan több program várja a látogatókat: különféle ingyenes orvosi mérések, a RÉV, a HELPI és a Zöldernyő szervezésében szabadidős, ismeretterjesztő és sportjátékprogramok, illetve dietetikus ad tanácsokat az egészséges táplálkozással kapcsolatban. Szombaton egy órától önkéntes véradás.

Senki se hagyja otthon a sportfelszerelését és a fürdőruháját, hiszen nem tudhatjuk, kiben rejtőzik a következő olimpiai bajnok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiemelt jelentőségű ügy: fideszes polgármester a vádlottak padján

A kiemelt jelentőségű ügyek szabályai szerint, soron kívül tárgyalta a Szegedi Városi Bíróság Domonyi László Kiskőrös fideszes polgármesterének ügyét pénteken. Tovább olvasom