Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Átadták a szerszámkészítő központot a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

A gyár igazgatója mérföldkőnek nevezte, hogy eddig a napig több mint 140 ezer Mercedes-Benz B osztályú autót, valamint CLA modellt gyártottak Kecskeméten.
A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban megkezdte működését a több mint ötmillió eurós beruházással létesített szerszámkészítő központ - jelentette be a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön, a gyárban tartott ünnepélyes sajtótájékoztatón.

Frank Klein hangsúlyozta: ezután nemcsak a karosszériaelemeket gyártják Kecskeméten, hanem képesek lesznek a szerszámokat javítani, adott esetben elkészíteni is.

A gyár igazgatója mérföldkőnek nevezte, hogy eddig a napig több mint 140 ezer Mercedes-Benz B osztályú autót, valamint CLA modellt gyártottak Kecskeméten.

"Az új technológiai kompetenciákra Kecskeméten fordított ötmillió euró is azt támasztja alá, hogy hosszú távra köteleztük el magunkat Magyarországon" - fogalmazott.

Fotó: MTI/Újvári Sándor
Jörg Heinze, a kecskeméti présüzem vezetője (b), Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere (b2), Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója (b3) és Frank Weber, a Daimler AG présüzemeinek vezetője (j) a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Fémmegmunkáló Üzemének ünnepélyes átadásán Kecskeméten 2013. december 5-én.
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A Daimler AG vezetése az első, Németországon kívüli présüzem Kecskemétre telepítéséről 2009 decemberében döntött. A csarnokot 2010-ben megépítették, majd 2011-ben beállították a gépeket.

Frank Klein tájékoztatása szerint a kecskeméti gyár présüzemében eddig 10 milliónál több karosszériaelemet készítettek, amelyek egy részét Magyarországon kívül gyártott autókhoz szállították. A kecskeméti présüzem a sindelfingeni, brémai és kuppenheimi présüzemekkel közös hálózatban dolgozik, ezen kívül gyárt karosszériaelemeket a rastatti gyárnak is, valamint a finnországi Valmet Automotive üzemnek is az A-osztályú gépkocsikhoz.

Jürg Heinze, a présüzem igazgatója bejelentette, hogy a gyárban szerszámkészítő szakmunkások képzése is indul.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere visszaemlékezett arra, amikor 2008 végén, a gazdasági világválság kirobbanása után némi félelemmel utaztak Rastattba, mert tudtak arról, hogy az autóiparban jelentős visszaesés történt.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Jörg Heinze, a kecskeméti présüzem vezetője (b) egy Mercedes CLA személygépkocsi műanyagból forgácsolt makettjét ajándékozza Zombor Gábornak, Kecskemét polgármesterének a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Fémmegmunkáló Üzemének ünnepélyes átadásán Kecskeméten 2013. december 5-én.
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

"Azóta a Daimler vezetése megerősítette elkötelezettségét Magyarország mellett" - fűzte hozzá.

Zombor Gábor gratulált a Daimler AG járműértékesítési eredményéhez, mert 11 hónap alatt értékesítették az egész évre tervezett mennyiséget.
"Az önök sikerei hozzájárulnak Magyarország sikeréhez, mert a közelmúltban nyilvánosságra került GDP-növekedési adatokban, amelyek jobbak, mint az Európai Unió átlaga, az önök munkája is benne van" - fogalmazott a polgármester.

A 800 millió eurós beruházással tervezett kecskeméti gyárat kevesebb mint 4 évvel a 2008 nyarán történt helyszínválasztást követően, 2012 márciusában adták át, és azóta az egyik legmodernebb, környezetbarát technológia segítségével gyártja a B-osztályt, valamint 2013 januárja óta második modellként az új, négyajtós kompakt CLA kupét.

Az időközben több mint 3000-re bővült helyi munkatársi létszámmal a gyár a régió legvonzóbb munkáltatója lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyere és mozogj!

Ezekben a napokban neves sportolók népszerűsítik a rendszeres testmozgást több kecskeméti iskolában. Tovább olvasom