Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Az 5-ös főút felújítását javasolta Félegyháza

A megyeszékhely elővárosi közlekedésének fejlesztéséről tartottak projektegyeztető értekezletet a napokban Kecskeméten.
A megbeszélésen a környező települések képviselői egyeztették véleményeiket, javaslataikat. Kiskunfélegyháza szakemberei több javaslatot is tettek az ülésen, például fontosnak tartják az 5-ös számú főút rendbehozatalát, illetve egy kerékpárút kiépítését is kezdeményezték, ami a várost Kecskeméttel kötné össze.

Kecskemét nemrégiben pályázatot nyújtott be az elővárosi közlekedésének fejlesztésére, hogy uniós támogatásból felújítsa közútjait, vasútvonalát, és P+R parkolókat alakítson ki. A projekt megvalósítása keretében forgalomszámlálásokat és igényfelmérést végeztek a helyi és a környező településeken élők körében. A napokban egy értekezletet is összehívtak, ahová többek között Kiskunfélegyházáról is érkeztek szakemberek. A találkozó lényege az volt, hogy a környező települések képviselői véleményeket és javaslatokat fogalmazzanak meg annak érdekében, hogy az elővárosi közlekedés minél jobb és praktikusabb legyen a munkába érkezőknek. Kiskunfélegyháza több javaslattal is előállt. Szakaszos felújítások ugyan történtek, de a nyomvájúk továbbra is balesetveszélyt okoznak, főleg esős időjárásban – tette hozzá Sipos Róbert, a Városüzemeltetési Iroda munkatársa. A balesetveszély csökkentése érdekében javasolták az 5-ös számú főúttal párhuzamosan haladó kerékpárút kiépítését is, ami Kiskunfélegyházát Kecskeméttel kötné össze. Ezek a javaslatok nem csak Kecskemét számára jelentenének előnyt, hanem Kiskunfélegyházának is, hiszen gyorsulna a forgalom a két település között, ezzel segítve az átutazók munkába jutását – tette hozzá Sipos Róbert.

Olvasóink írták

  • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. július 29. 12:34
    „"nem csak Kecskemét számára jelentenének előnyt, hanem Kiskunfélegyházának is, hiszen gyorsulna a forgalom a két település között, ezzel segítve az átutazók munkába jutását "
    Például az is elősegítené az élve A-ból B pontba jutás esélyét, ha a lassú-járművekre vonatkozó tiltó táblát megértetnék és be is tartatnák a traktoros urakkal.
    Ha meg erre reflexböl jövő "mert akkor merre menjek??" -re a válasz: nem kellene beszántani a földutakat, ha már az isten megáldotta őket nagy, bordázott kerekekkel”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trükkös tolvajok fosztottak ki egy idős asszonyt

A két csaló villanyóra leolvasónak adta ki magát, azért engedte be lakásába őket a 85 éves… Tovább olvasom