Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Egymilliárd forint összegű élelmiszeripari fejlesztés Kiskunfélegyházán

A Fornetti a jó példa a magyar élelmiszerexportra, hiszen a cég termékei több mint húsz országba jutnak el – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Fornetti Kft. egymilliárd forintos beruházással átalakított kiskunfélegyházi üzemének ünnepélyes átadásán.
A miniszter az év legnagyobb magyar élelmiszeripari beruházásaként értékelte a kiskunfélegyházi üzemet.

– A Fornetti a magyar élelmiszerek nagykövete határainkon kívül, és idehaza is az egyik legkeresettebb márka. A legsikeresebb magyar sütöde. Egy olyan családi vállalkozás, amely igazán mintaszerű fejlődést tudott felmutatni az elmúlt években. Termékei tizenhét országban készülnek, és több mint húsz országba jutnak el. Rendkívül gazdag a repertoár, amit a fogyasztók részére kínálnak. Tudatos termékfejlesztés és folyamatos megújulás jellemzi a vállalatot – fogalmazott Fazekas Sándor.

Mint mondta, a Fornetti üzleti sikere egyrészt a fogyasztók igényeihez való alkalmazkodásban rejlik, hiszen döntésük, szokásaik és tudatosságuk határozza meg a piacot. A siker titka másrészt, hogy a kiváló minőségű alapanyagok mellett a mesterségbeli tudás és a vásárlók iránti tisztelet is szerepel a termékek receptjén. A vásárlók pedig megérzik, ha valami szívvel-lélekkel készül. A fogyasztók ma már nemcsak gyorsan és jól akarnak lakni, amikor látványpékség-hálózatoknál vásárolnak, hanem az ízletes és kifejezetten egészséges élelmiszereket keresik.

A vidékfejlesztési tárca vezetője szerint a Fornetti termékeket az teszi egyedivé a látvány-pékség hálózatok kínálata között, hogy ízeikben felfedezhetjük a magyar jegyeket. Új termékeik alapanyagai között már ott lesz a mangalica sertés egyedi zsírsav összetételű hája és a hagyományos, rendkívüli tápértékű és rosttartalmú csicsóka is.

Palásti József, a Fornetti Kft. tulajdonosa elmondta: a cég két magyarországi gyártóbázisa közül a kiskunfélegyházi az első valóban „Fornetti típusú" gyár. 2013-ra a Kft.-nek lehetősége nyílt arra, hogy kövesse a modern piaci trendeket és a legújabb multinacionális hálózatok által támasztott igényeknek is megfelelni képes, eddig alapvetően importból beszerezhető sütőipari termékek előállítására alkalmas géppark-rekonstrukciót és bővítést hajtson végre.

Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere jelentősnek nevezte, hogy a beruházás ötven új munkahelyet teremt Kiskunfélegyházán, de közvetett módon a cég partnereinél további kétszáz-háromszáz munkahely jön létre.

A Fornetti Fagyasztott Pékáru-termelő és Kereskedelmi Kft.-t 1997-ben Palásti József Kecskeméten alapította. A Fornetti Franchise üzletek száma Magyarországon 2 ezer 200, a külföldiekkel együttesen közel 5 ezer értékesítési ponton kaphatók a Fornetti pékáruk. A Fornetti Kft. 2012-ben 18 ezer 642 tonna pékárut értékesített Magyarországon. Naponta csaknem 2 millió ember fogyasztja világszerte ezeket a termékeket. A Kft. Magyarországon 700 dolgozót foglalkoztat, közvetve pedig csaknem 12 ezer ember számára jelent megélhetést a cég.

Az eseményen készült képgalériáért kattintson a Kecskeméti tv honlapjára!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektromos rollerrel esett el

Kerekegyházán egy 75 éves nő elektromos rollerrel esett el és megsérült.
Tovább olvasom