Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Elhunyt kismama: új otthonában a Csabi család

Kecskemét – Beköltözött új otthonába a Csabi család. A három gyermekével özvegyen maradt férfi az önkormányzat jóvoltából kedvezményes áron bérelhet egy három szobás lakást.
Szerda délelőtt a novemberi kórházi tragédia után özvegyen maradt Csabi Péter, és Kecskemét szociális ügyekért felelős alpolgármestere, Katonáné Szabó Gabriella bemutatta a sajtó képviselőinek a Csabi család új otthonát. A Kristály téri, három szobás lakás nincs még teljesen berendezve, de máris sokkal jobb körülmények közé került a négytagú család.

A költözés előzménye, hogy a család egy kisebb, másfél szobás lakásban lakott korábban, amelyért ráadásul a jelenleginél lényegesen magasabb, piaci alapon meghatározott bérleti díjat kellett fizetnie. Katonáné Szabó Gabriella alpolgármester a tragédiát követően felajánlotta az önkormányzat segítségét a családnak, majd a közgyűlés gyorsított eljárásban, december közepén megszavazta a szociális lakás Csabi Péteréknek.

Dorina remek egészségnek örvend, és nagyon jó baba.
Dorina remek egészségnek örvend, és nagyon jó baba.

Az alpolgármester asszony a mai látogatást követően nyilatkozott a delmagyar.hu-nak: - Mivel az édesapának és a három gyermeknek elsősorban megfelelő otthonra volt szüksége, és az édesanya halálával a személyes körülményekben jelentős változás állt be, ezért az önkormányzat bérlakást biztosított a család számára. A Kristály téri lakás 3 szobás, 73 négyzetméteres és teljesen felújított. A bérleti díj szociális alapon meghatározott, összege havonta 15.255 forint. Mint gyakorló anyuka, még inkább megdöbbentett a kismama tragédiája, és nagyon örülök, hogy az önkormányzat tudott segíteni ezzel a lakással a Csabi családnak – mondta el honlapunknak Szabó Gabriella, aki ajándékokat is hozott a kis Dorinának.

A feleségét harmadik kisbabájuk születését követően elveszítő férj örömmel mesélte stábunknak, mennyire örülnek új otthonuknak: - Sokkal tágasabb, szebb az új lakás a réginél. Kényelmesen elférünk, a kicsik külön szobában tudnak lakni, és végre van hely játszani. Nagyon szépen köszönöm kollégáimnak, hogy segítettek a költözésben, de van még tennivalónk itthon bőven, nem volt még időn teljesen berendezkedni.

Kíváncsiak voltunk, hogy van a kis Csenge Dorina, és az édesapa szerencsére csak csupa jó hírről tudott beszámolni: - Nagyon szépen nő, eszik rendesen, és teljesen egészséges – nyilatkozta Péter. - Kéthetente viszem az orvoshoz, mindent rendben találtak eddig nála. Nagy örömömre az egész estét át szokta aludni, nem szokott felsírni sem, tényleg semmi rosszat nem tudok róla mondani, nagyon jó kislány – tette hozzá mosolyogva a három gyermekét egyedül nevelő férfi. Csabi Péter hozzátette, szeptemberig biztosan otthon marad a kicsivel, ezt követően viszont tervei szerint visszaáll a munkába, és Dorinát bölcsödébe adja.

Olvasóink írták

  • 2. Tina80 2011. január 12. 12:44
    „Ja,igen azért özvegy mert isten nagyon jó volt hozzá...”
  • 1. muci 2011. január 12. 12:31
    „A Jóisten adjon elég erőt a családnak! Jó végre arról olvasni, hogy valaki egy óriási tragédia után lábra tud állni, és arról is, hogy az önkormányzat ennyire segíti őket! A legjobbakat kívánom nekik! Jó lenne figyelemmel követni a család sorsát...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönben készülnek majd az új rendőrruhák?

A váci és a kalocsai büntetés-végrehajtási intézetben készülnek a rendőrség, majd a későbbiekben más rendvédelmi szervek tagjainak bevetési ruhái és cipői. Tovább olvasom