Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Nem gyerekcsíny: rablás miatt bíróság előtt két tizenéves

Bíróság elé állítást javasol a rendőrség egy 15 és egy 13 éves kecskeméti fiú ellen, akiket rablással gyanúsítanak.
A két fiatalember megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy januárban az Aradi Vértanuk terén belekötött egy velük szemben sétáló 15 éves fiúba, akitől a sapkáját követelték. Mivel a sértett felszólításuknak nem tett eleget, a fiatalkorú gyanúsított ököllel többször megütötte, gyermekkorú társa pedig lökdöste a fiút. A bántalmazottól a két támadó végül elvette sapkáját, majd elmenekültek a helyszínről.

A nyomozás során gyanúsítottként hallgatták ki mindkét terheltet, akik vallomásaikban beismerték a bűncselekmény elkövetését. A 15 éves támadó otthonában tartott házkutatás alkalmával a sértett sapkája előkerült.

A beszerzett orvosszakértői vélemény szerint a sértett a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A fiatalkorú gyanúsítottat a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Kecskeméti Törvényszék rendelt el 2014. január 30-án.

- A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 15 és egy 13 éves kecskeméti fiú ellen. A Kecskeméti Rendőrkapitányság a nyomozást 2014. február 18-án befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Kecskeméti Járási Ügyészségnek - értesítette a delmagyar.hu-t Gál Kristóf, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós támogatással gyógyítják a tájsebeket a Kiskunsági Nemzeti Parkban


Tovább olvasom