Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Nincs többé áramszámla a bócsai iskolában

Nem terheli többé áramszámla a bócsai Boróka Általános Iskola fenntartóját. Megtörtént ugyanis az intézmény napelemes rendszerének átadása.
A beruházás 27.136.250 forint uniós és hazai támogatással, mintegy 4,8 millió forintos önkormányzati önerővel valósult meg. Az ünnepség keretében szintén átadták a felújított birkózó termet.

"A Boróka Általános Iskola villamos energia ellátása napelemes rendszer segítségével" című, projektre Bócsa Község Önkormányzata 27.136.250 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program keretében. A július végétől október közepéig tartó kivitelezést a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott Polar-Stúdió Kft végezte. A munkálatok során 258,494 négyzetméter hasznos felületen, 156 darab SOLARAS-60P230 típusú napelem felszerelése történt meg. A beépített teljesítmény 35,88 kW, az energiahozam 41262 kWh.


A napelemes rendszer kivitelezésével párhuzamosan zajlott az iskola területén lévő birkózó terem felújítása is, amelynek köszönhetően a térség közismerten tehetséges sportolói immár méltóbb körülmények között készülhetnek a versenyekre.
A rendezvényen részt vettek és beszédet mondtak: Bencsik János, a Parlament Energetikai Albizottságának elnöke, Gáspár Tamás, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára, Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft ügyvezető igazgatója, Orcsik Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály vezetője.

Az ünnepség díszvendégei hazánk birkózó olimpikonjai voltak: Módos Péter (Csonti) – 2012. Londoni Olimpia bronz érem; Lőrincz Tamás (Szöcsi) – 2012. London Olimpia ezüst érem; Bácsi Péter Európa-bajnok; Kiss Balázs világbajnok.
A napelemes rendszer átadása kapcsán Szőke-Tóth Mihály, Bócsa polgármestere így fogalmazott:
- Minden bócsai nevében szeretném megköszönni a pályázathoz nyújtott kormánytámogatást, hiszen a napelemes rendszernek köszönhetően iskolánk áramellátása a jövőben egyetlen fillérbe sem kerül. Az így megtakarított összeg ismételten a közösség javára fordítható. Minden települést bíztatok arra, hogy éljen az energetikai korszerűsítéseket célzó pályázati lehetőségekkel.

A felújított birkózó teremmel kapcsolatosan a polgármester elmondta: Bócsa és térsége rendkívül sok tehetséget adott a magyar birkózó sportnak, az önkormányzat a Magyar Birkózó Szövetséggel jó kapcsolatot ápol. A most felújított létesítmény még több lehetőséget ad arra, hogy a fiatalokkal megszerettessék e sportágat. Szőke-Tóth Mihály hozzátette: a felújítást a legjelentősebb bócsai cég, a Poli-Frabe Kft. is támogatta, amely egyébként állandó segítője a helyi iskolának és az önkormányzatnak egyaránt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor ma a Mercedessel köt partnerségi megállapodást

Stratégiai partnerségi megállapodást köt pénteken a kormány és a kecskeméti Mercedes-gyár… Tovább olvasom