Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Rendőrkézen a besurranó tolvaj

Elfogták a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves férfit, aki egy helyi lakóházból ellopott egy pénztárcát.

A Bajai Rendőrkapitányság Bácsalmás Rendőrőrse eljárást folytat lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Norbert 24 éves bácsalmási lakos ellen.

A nyomozás adati szerint a férfi 2014. július 31-én hajnalban Bácsalmás utcáit járta, amikor egy lakóházhoz érve alaposabb terepszemlét tartott.  A téglakerítésen átmászott, körbejárta az ingatlant, majd a bejárati ajtón a szúnyoghálót a kezével kiszakította és a nyitott ablakon keresztül az ajtót a benne lévő kulccsal kinyitotta.  A házból - miközben a lakók az emeleten aludtak - ellopott egy pénztárcát, amelyben készpénz, étkezési utalvány és bankkártya volt. Rövid kutatás után egy szekrényből további készpénzt vett magához, majd távozott.

A bácsalmási nyomozók a beszerzett adatok alapján beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves helyi férfit, aki már nem volt ismeretlen előttük. A rendőrök 2014. szeptember 9-én 10 óra 45 perckor elfogták a fiatalembert, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt beismerte a lopást.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy értékeik védelmére mindig fokozott figyelmet fordítsanak! A tolvajok a legapróbb kínálkozó lehetőséget is kihasználják, de ezt ne Önök biztosítsák számukra. Mielőtt elhagyják otthonukat, győződjenek meg arról, hogy valamennyi nyílászárót megfelelően bezártak! A lakásban huzamosabb ideig szellőztetni csak akkor ajánlott, amennyiben otthon tartózkodnak. Egy nyitva felejtett ablak, erkélyajtó, vagy a nyári konyha bejárata máris csalogató lehet a bűnözők számára. Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna, hívja a 107-es vagy a 112-es segélyhívót!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borhamisítókat és pénzügyőröket ítéltek el

Borhamisítókat és az őket segítő pénzügyőröket sújtott jogerősen több éves börtönbüntetéssel csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla. Tovább olvasom