Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Stohl András: csak az nem drogozik, aki nem akar

Kecskemét - Zsíros deszka, csocsó, pingpong és egy lelátónyi fiatal várta Stohl Andrást a kecskeméti Spartacus csarnokában. A színész őszintén vallott a drogozásról és az általa okozott, nagy port kavart balesetről.
Stohl András miatt megtelt a széchenyivárosi Spartacus Sportkör lelátója. Pataki Attila egykori vadászpilóta élménybeszámolója és a Fallaway táncosainak előadása után érkezett meg a színész Kecskemétre. A legtöbbek számára csak a bulvár hírekből, képernyőről, színházból ismert színész tízedik alkalommal ült a közönség elé új szerepében. - Azért járok a fiatalok közé, mert talán jobban elhiszik nekem, amit az alkoholról és a drogról mondok, mint mondjuk egy orvosnak: mert látják honnan hová jutottam. Nem akarok álszenteskedni, ez a munka talán enyhítő körülmény lehet a másodfokú bíróságon is – felelt az egyik kérdésre.

Stohl András beszélt 2010. május 8-i balesetéről, az addig folytatott életviteléről – mely saját bevallása szerint is magában hordozta a tragédia lehetőségét is. Egy időben tíz főszerepet játszani, a képernyőn bizonyítani, családot fenntartani olyan intenzív életet jelentett, ami maga után hozta a gőz legalább olyan intenzív kiengedését is – beszélt a baleset előtti életviteléről.

Stohl Buci Kecskemét vendége volt - GALÉRIA

Üljön Stohl vagy sem?

Első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetést szabtak ki Stohl Andrásra. Önnek mi a véleménye? Szavazzon Facebook oldalunkon!

– Nem vagyok drogfüggő, különben ezt a mennyiségű és típusú munkát nem tudtam volna elvégezni. De jött a három nap szabadság és az érzés, hogy bulizzunk, szakadjon el a cérna! Ha az ember beül a kocsiba, nem gondol a családjára, csak önző módon önmagára – válaszolt a fiatalok cseppent sem burkolt kérdéseire.

Ügyét kiemelten kezelik a bíróságon is, a példáján keresztül kívánnak az ítélethozók a társadalomra hatni, hiszen ma Magyarországon a leggyakoribb bűncselekmény az ittas állapotban elkövetett közúti bűncselekmény. Márciusban első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetést szabtak ki rá.

– Ma itthon csak az nem drogozik, aki nem akar – jelentette ki Stohl. – A droggal kapcsolatban az a baj, hogy felszabadít, de rossz kaput nyit ki az emberben. Előbb utóbb baj lesz belőle.

Stohl Buci Kecskemét vendége volt - GALÉRIA

Éjszakai Forgatag

Az Éjszakai Forgatag a Holdsugár programból nőtte ki magát, amely országos mozgalma a Magyarországi Éjféli Sportbajnokságok Egyesületének. A kecskeméti MÉSE klubot a Spartacus Sportkör és Közösségi Tér és az Eleven Ifjúsági Tér működteti, célja a bűnmegelőzés, és drogprevenció a szociális sport eszközével. A program három éve tölt be űrt a kecskeméti lakótelepen – egy hely, ahová bemehetnek a fiatalok, ingyenes sportolási lehetőségek várják őket. Játék, versenyhelyzet és jó közösség. 

 
A rendezvényre utalva folytatta: - Ennél a programnál jobb találmányt nem lehet találni arra, hogy a fiatalok túléljék azt veszélyeztetett az időszakot, amikor könnyen rácsúszhatnak a társaság hatására a drogra. A tömegsport lehet az egyik legjobb túlélési eszköze az unalomból ivásnak, drogozásnak.

A fiatalok egyre oldottabban kérdezgették a Való Világról, bulvárról, vagy éppen a börtöntől való félelmeiről. Egy fiatal srác részéről meglepően részletes tájékoztatást is kapott a kecskeméti börtönök körülményeiről és működéséről – hogy András tudja, mire számítson, ha városunkba kerülne. Nagy derültség követte a felszólalását és a börtönfokozatok taglalását egyaránt.

A beszélgetés után a gyerekek azonnal csocsózni és pingpongozni invitálták a színészt. Két bűvészfiú kártyatrükköket mutatott Andrásnak, aki tréfás invitálással búcsúzott el a fiataloktól – a tárgyalásán szívesen látja őket.

Stohl Buci Kecskemét vendége volt - GALÉRIA

Indulás előtt még elárulta – a reggelek a legrosszabbak, amikor szembe kell nézni egy újabb nappal, de most már jöjjön, aminek jönnie kell – búcsúzott. Stohl András ügyét június 21-én tárgyalják másodfokon.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. smalltown 2011. június 13. 22:21
  „nem tudom ez a beszelgetes elerte e a celjat: marmint, hogy elrettentse a fiatalokat a drogozasrol. Olyan ahitattal neznek ra az autogramm kerok, hogy ketlem....:( S azt hiszem, a poenkodast kihagyhatta volna a muvesz ur - mert most jobb lett volna ezt komolyan venni - semmi vicces nincs az o torteneteben.”
 • 32. ferdzso 2011. június 13. 22:01
  „Szerintem is megérdemli a büntetését, már csak ezért a mondatáért is! Ebből az látszik, hogy olyan jellem, "aki akart"! Olyan, meg ne "észt osszon", hanem menjen a süllyesztőbe, és szégyellje magát!(Ha egy előadás után, fáradtan hazafelé tartva, de józan állapotban okozza a balesetet, még sajnáltam is volna...)”
 • 31. MD2009 2011. június 13. 20:21
  „Buci nagyon beszart, remélem megkapja méltó büntetését.”
 • 30. antikos 2011. június 13. 09:01
  „DrogoSthol ki kellene zavarni az országból ezt a média mocsokságot...”
 • 29. papsajt 2011. június 13. 08:53
  „minden hétre jut egy buci mosdató cikk.

  nem értem minek?

  ez a srác elszállt. a siker és a pénz kifordította a realitásérzetét.

  havi 8 milliót keresett az RTL-nél, de neki még színház, hakni, élőshow... kellett.

  10 éve drogos, és mindenki tudta a köreiben. több balesete volt amit megúszott az ismertsége miatt. most hogy tényleg bevarrhatják, elkezdi mosdatni a média.

  minek???”
 • 28. sobrij1 2011. június 13. 00:03
  „Úgy mint Császár Előd:

  "1998 decemberében, tudatmódosító szerek miatt halálos közlekedési balesetet okozott (drog hatása alatt állt a baleset időpontjában). A Szilágyi Erzsébet fasoron autójával megcsúszott és karambolozott egy rendőrautóval, melynek vezetője, a mindössze 25 éves rendőrtiszt meghalt. 2001 tavaszán felfüggesztett börtönbüntetésre és százezer forint pénzbüntetésre ítélték. Ezzel hatalmas közfelháborodást okozva. Emiatt a Magyarországi karrierje véget ért."

  Aztán még volt ez neki:

  http://velvet.hu/celeb/csaszar50606/

  Ha kijön úgyis drogozni fog megint.”
 • 27. igazságkereső 2011. június 12. 18:31
  „Stohl Andris, csináljuk a látványtervezést és menekülünk a felelősség elől? Minden ittas és káb.szer hatása alatt személyi sérüléssel járó balesetet okozót bizony becsuknak különböző időtartamú "gondolkodási időre"!!”
 • 26. cumania 2011. június 12. 17:23
  „Remélem, lecsukják végre, hátha egy ideig békén hagynak bennünket... Bár, ha a hülye viszkisre gondolok... :(”
 • 25. W666W 2011. június 12. 15:43
  „Én azt várom, hogy mikor JÖn Szegedre ..:-))
  Tuti ott leszek azt ha lehet még "szépeket" is fogok kérdezni..:)))
  Álszent majom...”
 • 24. qrumpli 2011. június 12. 15:40
  „Úgy döntöttem ezt is kihagyom.
  Főleg azért mert sok a villany meg a gázszámla ,a vízről
  nem is beszélve.
  Lopni nem tanultam meg ugyhogy anyagi okok miatt nem drogozok,
  Sajnos a cigiröl is le kellett mondanom
  Éjenek a "kufárok" akik ezt megteremtették!”
 • 23. Ferrer 2011. június 12. 14:08
  „Sztem Stohlt se kényszerítette rá senki, hogy kokaint szívjon.. de ha már így alakult, igazán szívhatott volna belőle egyszer többet a kelleténél..”
 • 22. Zebra 2011. június 12. 12:57
  „Kedves Klaudia!
  Meg kellene tanulni írni és helyesen írni.

  "A legtöbbek számára csak a bulvár hírekből, képernyőről, színházból ismert színész..." o.O Csak? Értelmetlen.

  "Azért járok a fiatalok közé, mert talán jobban elhiszik nekem, amit az alkoholról és a drogról mondok, mint mondjuk egy orvosnak" NEM.

  Az információk elfogadásának, feldolgozásának egyik alapja a bizalom. És nem a színészi játék, hogy megússzuk a börtönt.”
 • 21. kekeczke 2011. június 12. 12:33
  „színész ??? drogos ripacsnak is rossz!!!”
 • 20. mazsolaszolo 2011. június 12. 12:32
  „Csak a gyönge ember drogozik, Stohlkám. Aki erős, annak meg sem fordul a fejében, hogy holmi szertől legyen erős és boldog. Kár ezt a mocskossá tett arcképet mosogatni mindenféle hülye szöveggel, Andriska. Elbaxtad, hát elbaxtad. Több esélyt is kaptál, soha nem tudtál megállni...ez van. Aki gyönge, az gyönge - bármilyen jó színész is legyen.”
 • 19. queenmargareth 2011. június 12. 12:20
  „Stohl színész, mint Liptai, igazat adok, aki ezt írta. Tehát evidens, hogy manipulálja az embereket, sokan minden új róluk szóló cikknek bedől, már rég börtönben kellene ülnie.De ilyen húzásokkal megúszhatja.”
 • 18. Lutetia 2011. június 12. 11:41
  „9. deszkás. Hú, nagyon nem értelek, főleg azt nem, hogy ennek mi köze az én hozzászólásomhoz. Akinek fegyvere van, az még nem ámokfutó szerintem. Még az sem feltétlenül, aki több embert megöl. Az ámokfutó az, aki gyors egymásutániságban, egy adott útvonalon haladva több embert is megöl.

  Attól, hogy szerintem a "csak az nem drogozik, aki nem akar" kijelentést én egy semmitmondó kijelentésnek tartom, még nem mentem fel Stohlt a tettei felelőssége alól. Sőt, mélységesen elítélem.
  Szerintem is az, aki Magyarországon drogozni akar, az meg is találja a módját, hogy drogozzon. Sajnos. Ez ellen harcolni kell, a törvényszegőket pedig meg kell büntetni. Ugyanez vonatkozik Stohlra is.”
 • 17. matkovic 2011. június 12. 11:14
  „Na,takarodjál a börtönbe,te álszent <moderálva>!”
 • 16. dodó 2011. június 12. 11:08
  „- ...és csak az ússza meg, aki ilyen jellemtelen celeb mint a buci.”
 • 15. Zotya100 2011. június 12. 11:05
  „Egyetértek Veletek! Számomra az a legundorítóbb, hogy már az anyját is "bevonta" ebbe a színjátékba. Több helyen megjelent, hogy ha börtönbe csukják, azt az édesanyja nem éli túl. Ez pont annyira taszító, mint az, hogy Liptai az állítólag imádott, elhunyt édesanyja rokkantkártyájával trükközött.
  És valóban, "kedves" Buci, mi nagyon sokan e kis hazában nem akarunk drogozni. Neked se volt kötelező. Ha nem ülsz kocsiba, vagy legalábbis nem te vezetsz, még meg is úszhattad volna.”
 • 14. Nórikám 2011. június 12. 11:04
  „Van még olyan újság amelyik nem Bucit mosdatja? Szép ez a szánom-bánom, csak kicsit késő! Tartok tőle, hogy ez a diákoknak szóló mese a bíró megenyhítéséről szól. Miután ebben az országban élek, úgy néz ki sikerül is.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagymama sütije: Karamellás szelet

Akit elvarázsol a finom, omlós karamella illata, annak érdemes lesz kipróbálnia eheti édességünket. Tovább olvasom