Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Ünnepélyesen átadták az új Mercedes buszokat Kecskeméten

Több ezren vettek részt szombat délelőtt a Rákóczi úti rendezvényen.
Az európai szinten is egyedülálló kecskeméti autóbusz-géppark mind a 25 busza felsorakozott a Rákóczi út Cifrapalota felőli oldalán. Az ünnepség helyszínére a Mercedes autóbuszok ingyenes ünnepi különjáratként szállították az érdeklődő utasokat a belvárostól távol eső településekről és városrészekből: Ballószög, Kadafalva, Helvécia, Kerekegyháza, Hetényegyháza, Katonatelep, és Matkó lakosai is az új járatokkal érkezhettek.


Ingo Fröhlich, az EvoBus Hungária Kft. ügyvezetője és Zombor Gábor polgármester hivatalosan is átadta az új buszokat Kecskemét polgárainak.

- Egy ilyen jelentős méretű és ilyen innovatív technológiát tartalmazó autóbusz-flotta forgalomba állításával Kecskemét városa újabb jelentős lépést tesz annak érdekében, hogy tovább javítsa a város polgárainak életszínvonalát. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a csúcstechnikát képviselő Mercedes-Benz Citaro BlueTec Hybrid modellünkre esett a választás, ami több szempontból is megelőzi korát. – köszöntötte az összegyűlteket Ingo Fröhlich

- A város tömegközlekedésének fejlesztése során a környezetbarát üzemmód, a szolgáltatás színvonalának emelése, a fenntarthatóság egyaránt szempontként fogalmazódott meg. A csúcstechnológiát képviselő járművek e szempontoknak maradéktalanul megfelelnek, mégpedig úgy, hogy a városnak egy fillérjébe sem kerülnek, hiszen az autóbuszok megvásárlását javarészt uniós forrásból finanszíroztuk, azt követően pedig még az 5 százalékos önerőt is megnyertük az EU Önerő alapból. Azt kívánom, hogy használják megelégedéssel, és vigyázzanak rá. – mondta Zombor Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Müller Attila: A futás a legősibb testedzés

A a jövő hét végén Kecskeméten rendezik a Fighters' Run terep- és akadályfutó versenyt. Tovább olvasom