Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Ünnepi készülődés a Wojtyla Házban

Ünnepi díszbe öltöztették a rászorulók a Wojtyla Ház ebédlőjét és homlokzatát, majd szombat délben ünnepélyes keretek között gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.
Molnár Zoltán az advent eljövetelét köszöntötte, felidézte a karácsonyi eseményeket, majd gitár kísérettel karácsonyi énekeket énekeltek. Az ünnepség keretében Pásztor Jolán tájékoztatta a gondozottakat a legfontosabb programokról. December 5-én délelőtt ajándékokkal megrakodva ellátogat az intézménybe a Gong Rádió mikulása. Hatodikán folytatódik a „mikulásjárás", Bárkányi atya emlékezik meg a jeles napról ajándékozás keretében, az ünnepségre várják a Wojtylás gyerekeket is.

Programok:


December 19-21-ig a Ferences templom melletti rom-kertben ismét felállítják az élő Betlehemet. Itt elevenedik meg a bibliai történet korhű ruhába öltözött szereplőkkel és háziállatokkal. A betlehemi jászol mellett iskolás, óvodás csoportok és kulturális egyesületek adják elő karácsonyi műsorukat a főtéri sokadalom szórakoztatására.
Karácsony előtt a Katona József Gimnázium színjátszói adják elő karácsonyi ünnepi műsorukat és a támogatók jóvoltából mindenki ajándékcsomagot vihet haza a karácsonyfa alá.


A Wojtyla Barátságközpont az ünnepek alatt nemcsak a ház gondozottjairól gondoskodik, hanem a főtéren várja terített asztallal Kecskemét rászorulóit. Az önzetlen támogatóknak köszönhetően december 24-én, 25-én, 26-án, 31-én és január 1-jén a főtéren felállított sátorban várják finom ebédre rászorulókat a szeretet asztalához. A szegényekkel közösen idén is állítanak közös karácsonyfát december 24-én a főtéri sátor közelében és 12 órakor együtt köszöntik Jézus születését Lezsák Sándorral a Magyar Országgyűlés alelnökével. Az év legszebb napjain több neves közéleti személyiséggel, illetve számos önzetlen támogatóval osztják meg az ünnep örömét a közös ebédeken.

December 31-én 11 órára hálaadó hangversenyre várják a rászorulókat, a támogatókat és minden jószándékú embert a Ferences templomba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőhelikopterre is szükség volt az 51-es főúton

Súlyos sérülésekkel mentőhelikopter vitt kórházba egy 36 éves bajai férfit, aki autójával lesodródott az útról, és egy fának ütközött vasárnap az 51-es úton Baja közelében. Tovább olvasom