Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

21-en égtek bent egy szanatóriumban

A páciensek többsége 70-80 éves, Alzheimer-kór, stroke vagy más betegség miatt ágyhoz kötött idős ember volt a dél-koreai szanatóriumban.
Tűz ütött ki szerdán egy egy jórészt időseket ápoló szanatóriumban Dél-Koreában, a rendőrség és a tűzoltóság tájékoztatása szerint huszonegyen meghaltak, hét embert kórházba vittek, közülük hatnak az állapota válságos.
A tűzoltók mintegy 30 perc alatt eloltották a Szöultól mintegy 300 kilométerre délre, Dzsangszongban lévő szanatórium egyik épületében keletkezett lángokat, ennek ellenére fojtogató füst töltötte be a helyiségeket, a tűzoltóság szerint ezzel magyarázható, hogy ilyen sokan életüket vesztették.

Az első emeletről mintegy tíz betegnek sikerült kimenekülnie nem sokkal a tűz keletkezése után, a második emeleten lévő nagyjából harminc ápolt azonban ki volt téve a mérgező füstnek - közölték a hatóságok.

A páciensek többsége 70-80 éves, Alzheimer-kór, stroke vagy más betegség miatt ágyhoz kötött idős ember volt. Az épületben mindössze egy nővér volt szolgálatban a tragédia idején. A tűzben az ápoló is meghalt.

Dél-Koreában pár nap leforgása alatt ez volt a második súlyos tűzeset. Hétfőn heten meghaltak, 41-en megsérültek egy Szöultól északnyugatra lévő buszpályaudvaron keletkezett tűzben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb több tucat emberrel végzett a Boko Haram Nigériában

A fegyveresek egy katonai támaszpontra és a környező rendőrségi kaszárnyákra támadtak rá. Tovább olvasom