Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

A gazdasági növekedés gyorsításában állapodtak meg a G20 tagjai

A kétnapos ausztráliai csúcstalálkozót lezáró nyilatkozatot helyi idő szerint vasárnap délután hozták nyilvánosságra.
A globális gazdasági növekedés gyorsításában, ezáltal pedig minőségi munkahelyek és jobb életkörülmények megteremtésében állapodtak meg a G20 országcsoport Ausztráliában zajló csúcstalálkozójának résztvevői - olvasható a tanácskozásról közzétett zárónyilatkozatban.

A kétnapos ausztráliai csúcstalálkozót lezáró nyilatkozatot helyi idő szerint vasárnap délután hozták nyilvánosságra. Ebben a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport vezetői megállapították, hogy a világgazdaság felépülése lassú és egyenlőtlen, a tanácskozás résztvevői ezért a problémák leküzdésére, az erős, fenntartható és kiegyensúlyozott növekedés megalapozására, valamint munkahelyteremtésre tettek ígéretet.

"Strukturális reformokat hajtunk végre a növekedés és a magánszektor tevékenységének gyorsítása érdekében, felismerve, hogy a fellendülést a jól működő piacok alapozzák meg. Gondoskodni fogunk arról, hogy a makrogazdasági politikánk megfelelő legyen a növekedés gyorsításához, a kereslet élénkítéséhez és a világgazdaság kiegyensúlyozásához" - olvasható a dokumentumban.

A kommüniké szerint a csoport vezetői elkötelezettek a februárban megfogalmazott vállalásaik mellett, amelyek további 2,1 százalékponttal gyorsítják a világgazdaság növekedését 2018-ig.

"Ennek következtében több mint 2 ezer milliárd dollárral fog nőni a világgazdaság a korábbi előrejelzésekhez képest és munkahelyek milliói fognak létrejönni" - írták a nyilatkozatban.

A G20-csoport vezetői arra is ígéretet tettek, hogy együtt fognak működni az adóelkerülés és a korrupció ellen, valamint korszerűsíteni fogják a nemzetközi adózási szabályokat.

A felek abban állapodtak meg, hogy 2016-ban Kína lesz a találkozó házigazdája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrajnába érkezett a hetedik orosz ˝segélykonvoj˝

A több mint hetven teherautóból álló gépkocsioszlop az oroszbarát kelet-ukrajnai szeparatisták által… Tovább olvasom