Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

A német elnök elítéli az adócsalókat

Szokatlanul éles hangon nyilvánított véleményt a német államfő az adócsalásról hazájában zajló vitában, "aszociálisnak" nevezve az adócsalókat.
A Stern magazin csütörtökön megjelenő új számában olvasható interjúban Joachim Gauck kijelentette: "Az, aki adót csal, felelőtlenül, sőt aszociálisan viselkedik." A Bayern München klubelnökére, az adócsaláson ért Uli Hoenessre célozva a szövetségi elnök hozzátette: "Hazánkban jogi és erkölcsi kérdésekben nem létezhet kettős mérce: az egyik a gyengék, a másik az erősek számára. Senki nem maga döntheti el, hogy fizet-e adót vagy sem."

Az államfő az interjúban fölvetette: el kellene gondolkodni azon, "nem volna-e szükség szigorúbb törvényekre, amelyek révén egy-egy kérdéses cselekmény bűntettnek minősülne". Semmi esetre sem engedhető meg, hogy széles körben elterjedjen az a felfogás, hogy aki nem ügyeskedik, az magára vessen. "Ez az érzés veszélybe sodorná a demokráciánkat" - hangoztatta Gauck.

Az interjú további részében a szövetségi elnök óva intett a társadalomkép "giccses leegyszerűsítésétől". "Aki úgy képzeli a társadalmunkat, hogy az egyik oldalon vannak az erkölcsös normálkeresetűek, a másik oldalon pedig az erkölcstelen gazdagok, az téved. Szerintem gazdagnak lenni nem erkölcstelen - viszont erkölcstelennek tartom, ha valaki erkölcstelenül gazdag."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-szerte tüntetések voltak május 1-jén

A dolgozók az életszínvonal csökkenése és a magas munkanélküliség miatt vonultak az utcákra. Tovább olvasom