Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

A Pentagon teljesen át akarja alakítani a földi rakétavédelmi rendszert

Javítani akarnak a megbízhatóságán, miután az utóbbi években a fejlesztés erőltetett üteme miatt több teszt sikertelen volt.
Az amerikai védelmi minisztérium rakétavédelmi hivatala teljesen át akarja alakítani a földi rakétavédelmi rendszert, és javítani akar megbízhatóságán, miután az utóbbi években a fejlesztés erőltetett üteme miatt több teszt sikertelen volt.

James Syring ellentengernagy, a hivatal igazgatója helyi idő szerint kedden közölte, hogy a kormány a 2015-ös költségvetés keretében mintegy 300 millió dollár jóváhagyását kéri a kongresszustól a Raytheon cég rakétavédelmi járművének áttervezésére, egy új nagy hatótávolságú radarra és további olyan intézkedésekre, amelyek révén pontosabban tudják azonosítani, követni és megsemmisíteni az ellenséges rakétákat.

George W. Bush elnök kormánya annak idején úgy döntött, hogy a még fejlesztés alatt álló rakétavédelmi rendszert gyorsan, 2004-re hadrendbe kell állítani "egy nagyon is valóságos fenyegetés" kivédésére, de emiatt el kellett hagyni a rendszertervezést és -tesztelést. Gyakorlatilag prototípusokat állítottak hadrendbe. Ha a folyamat lassabb lett volna, akkor el lehetett volna kerülni több olyan problémát, amely mára vált nyilvánvalóvá - jelentette ki az igazgató.

A védelmi minisztérium összesen 8,5 milliárd dollárt kér jövőre rakétavédelem céljára, és ebből körülbelül 7,5 milliárdot a rakétavédelmi hivatal számára. A rakétavédelemre költendő pénz már régóta az egyik legnagyobb tétel a minisztérium éves költségvetésében, mégis a Republikánus Párt hibának tartja, hogy Barack Obama kormánya az utóbbi években fokozatosan csökkentette az erre elkülönített összeget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Bulgária teljesítette a schengeni csatlakozás feltételeit˝

A bolgár alelnök szerint országa teljesítette a csatlakozás feltételeit, ezért mielőbb fel kellene… Tovább olvasom