Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Az EU-t és az Egyesült Államokat nyugtalanítják az orosz csapatmozgások Ukrajnában

Az Egyesült Államokat "mély aggodalommal" töltik el a heves harcok és az oroszbarát szakadárok uralta térségekben állítólag zajló csapatmozgások.
Nyugtalanítják az Európai Uniót és az Egyesült Államokat a kelet-ukrajnai konfliktusban az újabb harcokról és az orosz csapatmozgásokról érkező hírek.

Az Egyesült Államokat "mély aggodalommal" töltik el a heves harcok és az oroszbarát szakadárok uralta térségekben állítólag zajló csapatmozgások.

Washington minden oldalt felszólított arra, hogy tartsa be a minszki tűzszüneti megállapodásban foglaltakat. "A szakadár erők törekvései arra, hogy további területeket vonjanak ellenőrzésük alá, a minszki megállapodás durva megsértését jelentik" - jelentette ki Bernadette Meeehan, az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője vasárnap. Megismételte a felhívást, hogy Oroszország állítsa le a felkelők fegyverrel való ellátását és vonja ki katonáit Ukrajnából.

Federica Mogherini, az EU új kül- és biztonsági főképviselője rendkívül aggasztó fejleménynek nevezte Kelet-Ukrajnából jelentett csapatmozgásokat. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) szerint nemcsak katonák, hanem nagy számban nehézfegyverek, valamint páncélozott járművek jelentek meg az Oroszországtól nyugatra lévő területen - közölte az olasz politikus vasárnap este, hangsúlyozva: mindenáron el kell kerülni, hogy a helyzet ismét válságosra forduljon.

Federica Mogherini újfent követelte Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, hogy vállaljon felelősséget a konfliktus rendezésében. Úgy vélte, Oroszországnak meg kell akadályoznia, hogy fegyverek és harcosok kössenek ki Kelet-Ukrajnában, az orosz ellenőrzés alatt ott lévő csapatokat pedig ki kell vonni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsöprő többségben a katalán függetlenségpártiak

A helyi kormány hétfő hajnali tájékoztatása szerint a résztvevők 80,7 százaléka voksolt a Spanyolországból való kiválásra. Tovább olvasom