Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Bin Laden újabb üzenetet intézett az európaiakhoz

Afganisztán - Az Egyesült Államokkal kötött szövetség felmondására és az Afganisztánban állomásozó csapataik hazahívására szólította fel Oszama bin Laden az európai országokat az interneten pénteken közzétett üzenetében.
Az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat vezetője hangfelvételen intézett üzenetet "Európa népeihez". A mintegy ötperces felvétel német és angol feliratozással került fel az internetre - közölte az iszlamista honlapokat figyelő SITE amerikai szervezet.

"Egy okos ember nem vesztegeti el pénzét és fiai életét egy washingtoni bűnbanda miatt, bárki számára szégyen egy olyan szövetséghez tartozni, amelynek főparancsnoka nincs tekintettel az emberi életekre, és szándékosan bombáz falusiakat" - mondta a bin Ladennek tulajdonított hang a felvételen, amelynek hitelességét egyelőre nem lehet ellenőrizni.

Bin Laden az egyik legnagyobb igazságtalanságnak nevezte, hogy embereket ölnek meg indokolatlanul. "Kormányaik és katonáik pontosan ezt teszik a NATO kötelékében " - hangoztatta, hozzátéve, hogy "olyan nőket, gyermekeket és időseket ölnek meg, akiknek az az egyetlen bűne, hogy George Bush (volt amerikai elnök) megharagudott rájuk". Kijelentette, hogy ha az európaiak látnák "az amerikai szövetségeseik és segítőik" által elkövetett tömeggyilkosságokat, akkor megértenék a 2004-es madridi és a 2005-ös londoni terrortámadásokat.

Bin Laden legutóbbi üzenetét az amerikai néphez intézte, s néhány nappal az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i terrortámadások nyolcadik évfordulója után került nyilvánosságra. A terroristavezér a mintegy tízperces felvételen túl gyengének nevezte Barack Obama amerikai elnököt az afganisztáni háború lezárásához.

Bin Laden az utóbbi években rendszerint szeptemberben vagy októberben tett hasonló nyilatkozatokat. A világ legkeresettebb terroristavezére feltehetően Afganisztán és Pakisztán határa mentén, hegyvidéki területen bujkál.

Az al-Kaida az utóbbi egy hét leforgása alatt három videóüzenetben fenyegette meg Németországot, ahol két nap múlva, vasárnap parlamenti választásokat tartanak. A terrorszervezet felszólította a német kormányt, hogy haladéktalanul vonja ki katonáit Afganisztánból, különben támadással kell számolnia.

Olvasóink írták

 • 19. Zejko 2009. szeptember 26. 10:42
  „18.Ennek a haborunak nem az a celja ,hogy vege legyen hanem ,hogy minnel tovabb tartson.”
 • 18. flexsnake 2009. szeptember 26. 08:57
  „9. az amcsi bomba ami ott pattog az utcában csak legenda. Távirányítású rakétákat vetettek be és nem bombákat. Ezeknek az irányítható rakétáknak nem voltak civil áldozataik, ellenben az al-kaida és számos al-kaida barát csoport bombatámadásainak igen. Menj el afganisztánba, kérdezgesd az embereket, alig fogsz találni olyanokat akik elleneznék az usa beavatkozását. Elegük van a terrorból. Már régen vége lehetne a háborúnak ha nem lennének olyan bigott fanatikusok ott sem.
  Éltél te már háborús övezetben? Miket is kérdezek.... Itthon ülsz a kis pöttöm csomagodon és vidámkodsz, okostojás...”
 • 17. apátfalvifaszagyerek 2009. szeptember 26. 05:24
  „látom vannak itt idióták.. egy olyan "ember" szavával értetek 1et, akinek parancsára terrorakciók indultak, sok civil életét követelve? Szánalom hogy ő pofázik civil áldozatokról, mikor a terroristái kezéhez is rengeteg ártatlan vére tapad... Jah, hogy "ez válasz reakció volt"? Áh, úgy már érthető, sőt elfogadható... mint a főváros szétverése is.. szánalom!!!”
 • 16. Szodabikarbona18 2009. szeptember 26. 05:17
  „moderálva”
 • 15. Szodabikarbona18 2009. szeptember 26. 05:16
  „moderálva”
 • 14. Szodabikarbona18 2009. szeptember 26. 05:13
  „látom flexnake hisz a mesékben. kérdem én :2001 ota miért nem volt nagyobb terrortamadas? mert bin laden csak egy kitalacio. mese habbal. hiaba no ezek a terroristak se a régiek...már csak hazánkban krealnak egyet kettöt. :(”
 • 13. Zejko 2009. szeptember 26. 00:27
  „5.Tulnepesedes ellen :D ez van ilyen az emberi termeszet.”
 • 12. kutyuka 2009. szeptember 26. 00:15
  „Igaza van Bin Ladennek es abban is biztos vagyok,hogy nem az arabok csinaltak a szeptember 11-et,csak rajuk lett fogva.
  Mindenki a sajat maga haza korul sepregessen!Amerika mindenbe beleszol <moderálva sértő>”
 • 11. Rosmary53 2009. szeptember 25. 22:39
  „Ajaj, most féljünk, vagy megijedjünk? Aki fél, az elbújik, aki megijed, az elszalad. Hazáig.”
 • 10. rozator 2009. szeptember 25. 22:27
  „Az amcsi bomba tudja hová essen! Majd ha a te gyereked kisszobájába csöppen egy rakéta, akkor is így nyilatkozz!”
 • 9. Johnson 2009. szeptember 25. 22:20
  „flexi: Majd ha ráesik a családodra egyszer egy amcsi bomba,akkor is igy nyilatkozz <moderálva>”
 • 8. rozator 2009. szeptember 25. 22:09
  „6!Bin Ladennek igaza van!Vezessük be a sariát! (kézlevágás, szemkinyomás, megkövezés,szobrok szétlövetése, stb).Talán rajtatok kellene kezdeni! Gondolom, minden női rokonod burkában jár, és el van tiltva az oktatásról! Ha a sötétségbe nem viszünk fényt , .......”
 • 7. flexsnake 2009. szeptember 25. 21:51
  „Bin <moderálva...>.... terroristákkal nem kell tárgyalni. Hamarosan úgyis eltűnik a föld azon része, aki ott lakik az meg ..... :D
  Kívánom hogy minden csepp vérért a túlvilágon tűzzel kínozzák és soha ne születhessen ujjá. Neki nem büntetés a halál.
  A háborúkban meghalnak civilek, azért hívják háborúnak. Ha nem halnának meg akkor leszámolásnak hívnák. Aki elbujkál és gyerekekre szerel pokolgépet az csak ne emlegessen ártatlanokat. Akinek az országában a nő még az állatokkal egy szinten sincs ahol megcsonkítják őket.... Az utolsó szálig ki fognak pusztulni, csak a régi föld marad.”
 • 6. magyarok 2009. szeptember 25. 21:38
  „Én megértem Bin Ladent, igaz azt nem, hogy ártatlan emberek ölésére ártatlan embereket ölnek...
  Valahol igaza van, Amerika egy olyan rezsim ahol csak az számít ők gazdagok legyen és biztonságban éljenek... Bárkin és bármikor átgázolnak, hiszen ők a világ megmentői, csak azt nem tudom, kié engedte nekik, pl: hogy megtámadják Irakot, olyan indokkal, hogy atomfegyvert gyártanak,,, nekik meg egy tucat másik országnak talán nincs??? Ha Bin Laden szempontjából nézzük akkor igaza van, hogy tesz az USA meg Europa ellen, más kérdés, hogy ennyi erővel inkább azt kellene megszerveznie, hogy azokat ölje meg akik a döntéseket hozzák, nem pedig ártatlanokat.. Az meg, hogy az USA ártatlanokat öl, az nem meglepő, hiszen a zsidóknak, csak a zsidó a tiszteletre méltó az össze többi, ölni való...”
 • 5. briangenius 2009. szeptember 25. 21:23
  „MIRE JÓ EZ A SOK HÁBORÚ? A FÖLDNEK BÉKE KELL!!!”
 • 4. szandokán 2009. szeptember 25. 21:14
  „Bin-Laden,már nem él.”
 • 3. sima 2009. szeptember 25. 21:00
  „2. A WTC lerombolása már csak válasz volt egy elhibázott amerikai politikára ! Lesz még több ilyen válasz , biztos lehetsz benne. Nem vagyok egy jóstehetség , de ezt sejteni lehet előre.
  Az amerikaiak azt hitték következmények nélkül gyilkolászhatnak , hát tévedtek ! Ilyen az amikor a fagyi visszanyal.”
 • 2. Puskásöcsi 2009. szeptember 25. 19:17
  „Gondolom a WTC-ben nem voltak játszadozó kisgyerekek,meg ártatlanok... Olyan ember prédikáljon aki maga is fedhetetlen. Hozzá kell tenni h amit mond az tényleg szörnyű és tenni kell ellene de nem más emberek megölésével. "Az erőszak erőszakot szül"”
 • 1. Johnson 2009. szeptember 25. 19:07
  „Játszadozó kisgyermekek lebombázása bizonyos országokban nemigem számit! Pedig ez igen szomorú,mert akkor mit várjanak el a bombázott családoktól,és annak népétől!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szélsőjobboldali szervezetek betiltását kezdeményezték

Két szélsőjobboldali szervezet betiltását kezdeményezte a szerb alkotmánybíróságnál pénteken egy ügyész. Tovább olvasom