Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Castro szerint bin Laden fizetett amerikai ügynök

Fidel Castro vezető kubai politikus szerint az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet élén álló Oszama bin Laden igazából egy fizetett amerikai ügynök, aki mindig akkor robbantott, amikor George Bush volt amerikai elnök meg akarta ijeszteni a világot.
A Kubai Kommunista Párt első titkára ezt a véleményét a Wikileaks oknyomozó honlapon az afganisztáni háborúról nemrég megjelent titkos dokumentumokra alapozza. Ezek "ténylegesen bizonyítják, hogy (bin Laden) CIA-ügynök" - idézte őt a párt hivatalos napilapja, a Granma pénteki száma. Hogy melyik iratok bizonyítják ezt, arról nem mondott közelebbit.

A kubai vezető azt is kijelentette, hogy bin Laden igazi hangját 2001 végén lehetett hallani utoljára, nem sokkal a szeptember 11-i támadások után. Szerinte az a személy, aki később terrorakciókkal fenyegetőzött, csak "egy rossz színész".

Fidel Castro abból az alkalomból nyilatkozott a sajtónak, hogy fogadta Daniel Estulin litván írót, aki háromkötetes művet jelentett meg arról, hogy a világot egy titkos kormány, az úgynevezett Bilderberg Klub irányítja. Ennek a klubnak a tagjai kiemelkedő nemzetközi üzleti vezetők és politikusok, mint például Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter. A kubai vezető nagyra tartja ezt az összeesküvés-elméletet.

Olvasóink írták

 • 3. pltsgirl 2010. augusztus 29. 00:26
  „Ja..a szenilis aggastyan beszel belole..”
 • 2. jozko 2010. augusztus 27. 22:26
  „Hogy fizetett ügynök-e, azt nem tudom.
  Tanulmányoztam az életrajzát /már ami fellelhető róla/, a jellemét és próbáltam rajta eligazodni!
  Volt az életében egy nagyon befolyásolható időszak....
  Azt viszont, hogy totál megszállott, minden jel megerősíti!”
 • 1. frakk 2010. augusztus 27. 20:54
  „Érdekes a felvetés, és számomra összeesküvés elmélet ellenére hihető is. Amerika feljogosította ezáltal önmagát olyan országok megszállására, melyeket egyébként jóérzéssel nem tehetett volna meg. Ámbár ha ezen a vonalon indulunk el , hogy B. Laden ügynök, akkor nem eltétlenül amerikai megbízásra kell csak gondolni. 99% egyébként, hogy Laden mögött egy titkos ország is áll. Itt az a kérdés, melyik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

44 gyereken gázoltak át a megbokrosodott lovak

Negyvennégy gyerek szenvedett részben súlyos sérüléseket egy észak-németországi lovas tábor esti… Tovább olvasom