Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Előre hozott parlamenti választások kezdődtek Görögországban

A közvélemény-kutatási eredmények a Sziriza győzelmét vetítik előre.
Előre hozott parlamenti választások kezdődtek Görögországban vasárnap reggel.

A mintegy 10 millió választópolgárnak arról kell döntenie, adjanak-e még egy esélyt az ország nemzetközi hitelezői által elvárt kemény megszorító politika bevezetéséért felelős Antonisz Szamarasz kormányfő kabinetjének, vagy vegye át a stafétabotot Alekszisz Ciprasz pártja, a Radikális Baloldal Koalíciója (Sziriza).

A görög belpolitika meghatározó eseményét a nemzetközi pénzpiacok is fokozott figyelemmel kísérik, mivel Ciprasz az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap által Görögországnak nyújtott pénzügyi segély feltételeinek újratárgyalásáért és a görög adósság egy részének elengedéséért száll síkra.

A közvélemény-kutatási eredmények a Sziriza győzelmét vetítik előre. A legutolsó adatok szerint a baloldali párt hat százalékponttal előzi meg a Szamarasz vezette Új Demokráciát. A Sziriza a szavazatok 32,2 százalékára számíthat, míg a konzervatívok támogatottsága 26 százalék körüli.

A szavazóhelyiségek közép-európai idő szerint vasárnap reggel 6-kor nyitottak, és este hat óráig tartanak nyitva. Az előzetes eredmények este nyolc óra körül várhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abe: hiteles az egyik japán túsz lefejezéséről szóló üzenet

A szigetország miniszterelnöke a leghatározottabban követelte a másik túsz szabadon engedését. Tovább olvasom