Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Embert gázolt a nagysebességű Szapszan vonat

Oroszország - Embert gázolt csütörtökön a Moszkva és Szentpétervár között közlekedő nagysebességű vonat, a Szapszan (Vándorsólyom), amelyet ugyanezen a napon - már nem először - megdobáltak kövekkel.
A Siemens gyártotta szerelvény, amely alig néhány hónapja van forgalomban, már másodszor gázolt halálra embert. Ez azért is furcsa, mert külön sínpáron közlekedik, amelyet mindkét oldalról végig kerítés véd.

A luxusvonatot gyűlölik a vonala mellett lakók, akiknek az útjait elvágta, így hosszabb kerülőkre kényszerít. A Novaja Gazeta című, ellenzékinek tekintett lap a minap helyszíni riportot közölt a vonal mentén elterülő kis falvakból, amelyek lassan haldokolnak. Lakosságuk csökken, közülük sokban nem hogy iskola, de még egy élelmiszerbolt sincsen.

Az Orosz Vasutak (RZSD) csütörtökön közzétett statisztikája szerint csak idén már 1100 ember vesztette életét a síneken Oroszországban, s 1661 sérült meg. Tavaly 2953 ember halt meg és 4447 sebesült meg a sínek övezetében. A leggyakoribb okok, hogy az emberek nem az erre kijelölt helyeken mennek át a síneken, fel akarnak mászni a peronokra, vagy leugrálnak onnan, és nem ritkán beesnek a peron és a vonat közé.

A Szapszan előző áldozatának, egy áprilisban elütött 15 éves fiúnak a családja egymillió eurót szándékozik peres úton követelni az RZSD-től, mivel ügyvédjük szerint a gyerek a kijelölt helyen akart átmenni a síneken, de a jelzőberendezések nem működtek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás a minisztériumi épületben - egy halott

Görögország - Robbanás történt a görög közrendvédelmi minisztérium épületében csütörtök este, egy… Tovább olvasom