Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Ferenc pápa az édesapákért imádkozott

A Szent Péter téren levő 80 ezres tömeg a pápával együtt imádkozott Szent József ünnepnapján.
Az Olaszországban március 19-én ünnepelt apák napján Ferenc pápa az édesapákért imádkozott a Szent Péter téren tartott általános audiencián.

A pápa arra kérte a jelenlévőket, hogy vele együtt mondjanak el egy Miatyánk-imádságot a most élő és a már elhunyt apákért is. A téren levő 80 ezres tömeg a pápával együtt imádkozott.

Szent József ünnepén az egyházfő arról beszélt, hogy ugyan Szent József nem volt Jézus apja, mégis apai példát mutatott arról, hogyan kell gyermeket nevelni. József mindig közel volt Jézushoz, még saját asztalos mesterségére is megtanította, de hagyta a fiát felnőni - fogalmazott Ferenc pápa.

Hozzátette: a szülőknek nemcsak gyermekeik testi, hanem lelki fejlődésére is oda kell figyelni. Az egyházfő súlyos hibának nevezte, hogy ha a szülők nem törődnek gyermekük vallási nevelésével.

Ferenc pápa kijelentette: József, Mária és Jézus menekültek voltak, és személyesen tapasztalták a mai kor menekültjeinek szenvedéseit.

Az egyházfő a Szentföldön, Szíriában és Libanonban szenvedőket és menekülteket arra kérte, ne veszítsék el a reményt.

Az audiencia előtt Ferenc pápa a Fokoláré-mozgalom által Castel Gandolfóban szervezett vallásközi találkozó tagjait fogadta, közöttük Alain Lurie New York-i rabbit.

Az audiencián az egyházfő találkozott az 1982-es Falkland-szigeteki argentin-brit háború veterán katonáival. Annak idején Jorge Mario Bergoglio a Buenos Aires-i szeminárium rektoraként argentin területnek tartotta a spanyolul Malvinas-szigeteket - emlékeztetett az Ansa olasz hírügynökség.

Apák napján az olasz válóperes ügyvédek egyesülete (AMI) bejelentette, hogy az elvált apák egyharmada, közel 900 ezer férfi szegénységben él. Fizetésük kétharmada elmegy volt feleségeik és gyermekeik eltartására, ők pedig szegénykonyhára járnak - hangoztatta az ANM sürgős családpolitikai intézkedéseket sürgetve az olasz kormánytól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis szerencsével túlélhette volna Pistorius barátnője

Tizenharmadik tárgyalási napjánál tart a paralimpiai bajnok futó pere, akit egykori barátnője, Reeva… Tovább olvasom