Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Hatvanmillió forint kártérítés egy görögnek, akit töröknek tüntettek fel egy svéd joghurton

Közel 60 millió forintnak megfelelő kártérítést üti a markát annak a görög nyugdíjasnak, akit egy svéd joghurtgyártó töröknek feltüntetve használt egy terméke reklámarcaként.
Az Expressen című stockholmi lap szerdai értesülése szerint a Lindahl tejipari vállalat kész 2 millió svéd korona jóvátételt fizetni a 77 éves Minasz Karacoglisznak, akinek fotóját a tudta és engedélye nélkül használták fel egy "török joghurt" dobozán.

A Delphibe való idős görög férfi csak nemrég, nyolc év után értesült ismerősöktől fotójának illetéktelen felhasználásáról, és 50 millió svéd korona (közel másfél milliárd forint) kártérítési követeléssel állt elő, mondván, hogy nem akar szerepelni semmiféle reklámban, főleg nem törökként.

Az eredetileg követelt csillagászati összeget a svéd joghurtgyártó elutasította, mint "őrültséget", már csak azért is, mert ekkora összeg a szóban forgó terméke teljes éves árbevételével egyenlő.

A Lindahl közölte, hogy inkább fizet kétmilliót, mint hogy bizonytalan kimenetelű és költségű bírósági pereket vonjon magára Görögországban.

Úgy tűnik, hogy a görög nyugdíjas elfogadja az önként felkínált összeget. "Ebből kiegészíthetem a nyugdíjamat és egy kicsit segíthetek a gyerekeimnek is" - mondta az athéni tévében.

Idős kora ellenére Karacoglisz vándorárusként járja a vásárokat szerte az országban, és mutatós ősz szakálla miatt gyakran lefényképezik őt turisták; valószínűleg egy ilyen fotó kerülhetett a svéd joghurtüzem reklámügynökségéhez is.

A Lindahl a baklövést elkövető reklámügynökségen próbálja meg majd behajtani a görög nyugdíjasnak kifizetett jóvátételt

Olvasóink írták

  • 2. Moolnaar 2010. július 15. 09:13
    „Röhejes, de a görög és török joghurton is ugyanaz az ösz szakállas, nagybajszú öreg arca van!”
  • 1. Lacas 2010. július 15. 07:48
    „Követelem,hogy a tudtom és beleegyezésem nélkül fotózzanak le és a fotómat az engedélyem nélkül használják fel reklámcélra! Ha nem igy tesznek,akkor is beperlek valakit éppen ezért”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött az új olajfogó nyomástesztje

A BP olajtársaság megkezdte a mexikói-öbölbeli szivárgó mélytengeri kútra erősített új olajfogó… Tovább olvasom