Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Holokauszt-megemlékezés az Európai Parlamentben

Belgium - Az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának évfordulója alkalmából a holokausztról emlékeztek meg kedd este az Európai Parlament brüsszeli székházában tartott ünnepségen.
A Jerzy Buzek EP-elnök védnöksége alatt szervezett rendezvényen jelen volt Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke, Mose Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke, Juli Edelstein izraeli tájékoztatási és diaszpóraügyi miniszter, valamint Elie Wiesel Nobel-díjas író.

Megnyitották a jeruzsálemi Jad Vasem múzeum kiállítását, kegyelettel megemlékeztek az áldozatokról, majd ünnepi koncert következett.

A megemlékező részt záró beszédében Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke arról beszélt, hogy ami akkor történt - mintegy hatmillió ártatlan áldozat meggyilkolása - "nem tekinthető másnak, mint az elkövetők Isten elleni lázadásának". A keresztényeknek, ha következetesek akarnak maradni - mondta Tőkés -, közösséget kell vállalniuk Jáhvé ószövetségi "választott népével".

Olvasóink írták

  • 2. szilléri 2011. január 28. 11:48
    „Ronald Lauder- el bukta a ,,kaszinó" projektet a ,,hortysta" Magyarországon ! Sukoró ,,szinsziti" Joav Blumm span !!!!!!!!!!!!!”
  • 1. jozko 2011. január 26. 22:08
    „Tőkés Püspök Úr sokmindent mondott már...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra felborzolta a kedélyeket Berlusconi

Olaszország - A szokottnál is nyersebb stílusban beszélt Silvio Berlusconi egy hétfő esti televíziós… Tovább olvasom