Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

India lesz a legnépesebb 2026-ra?

India - India lehet a világ legnépesebb országa már 2026-ra, azaz 16 éven belül megelőzheti Kínát - ez áll az indiai kormány legfrissebb demográfiai előrejelzésében.
India lélekszáma jelenleg 1,1 milliárd, Kínáé 1,35 milliárd. Az indiai számítások szerint 2026-ra 371 millió fővel gyarapszik a szubkontinens lakossága, amivel megelőzi Kínát.

Az előrejelzés megosztotta az indiai gazdasági és demográfiai szakértőket abban, hogy jó-e a népszaporulat ily gyors üteme vagy rossz a gazdasági növekedés szempontjából. India nemzetgazdasága évente 9 százalékkal gyarapszik, a világon csak Kína előzi meg.

A jelentés arra is kitér, hogy a tizenéves indiai lányok negyede 18 éves korára vagy terhes, vagy már anya, továbbá, hogy az iskolát otthagyó bakfisok közül sokkal többen szülnek tizenévesen, míg a tanulmányaikat sikerrel elvégzők kevesebb gyermeket hoznak a világra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhalasztották az új olajfogó tesztelését

Elhalasztotta a BP olajtársaság a mexikói-öbölbeli szivárgó mélytengeri kútra erősített új olajfogó berendezés tesztelését, mert további elemzéseket tart szükségesnek. Tovább olvasom