Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 22°C Még több cikk.

Milliárdokat jelentene a hulladékról szóló jogszabályok betartása

Az Európai Bizottság tanulmánya szerint s hulladékról szóló betartások 72 milliárd eurót eredményeznének.
Az Európai Bizottság Brüsszelben pénteken közzétett tanulmánya szerint a hulladékokkal kapcsolatos uniós jogszabályok teljes körű betartása évi 72 milliárd euró megtakarítást eredményezne.

A jelentés számítása szerint a szabályok betartása az uniós hulladékgazdálkodási és -újrafeldolgozási szektor éves forgalmát 42 milliárd euróval növelné, 2020-ra pedig több mint 400 ezer új munkahelyet teremtene. 2008-ban ez az ágazat 145 milliárd eurós forgalmával az EU GDP-jének (bruttó össztermékének) nagyjából egy százalékát adta, és 2 millió munkahelyet biztosított.

Janez Potocnik környezetvédelmi biztos a tanulmányt kommentálva úgy nyilatkozott, hogy a hulladékra gazdasági erőforrásként kell tekinteni. Emellett - emelte ki - "ha a meglévő jogszabályokat megfelelően végrehajtanánk, elkerülhetnénk a költséges tisztítási műveleteket, a környezetszennyezést és az egészségügyi problémákat" is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

IMF-konzultáció: osztja az Európai Bizottság az IMF álláspontját

Teljes mértékben osztja az Európai Bizottság a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozatában foglaltakat. Tovább olvasom